To je to što me zanima!

U posljednjem nizu od tri poraza na Poljudu - otkazi

Ujesen 2007. godine Hajduk je izgubio tri u nizu. Predsjednik Branko Grgić, sportski direktor Ivica Šurjak, a ubrzo i trener Krešić otišli su iz kluba
Vidi originalni članak

Prije šest mjeseci, kada je Miše za kormilom Hajduka nizao uspjehe, otvarale su se povijesne knjige Hajduka u potrazi za rekordnim brojem uzastopnih prvenstvenih pobjeda. Danas se stranice povijesnih knjiga opet okreću, no ovoga puta zbog negativnih rekorda, zbog niza uzastopnih poraza.
Dva poraza u nizu ne događaju se Hajduku često, no Šibeniku i Karlovcu to je uspjelo. U subotu na Poljud stiže Dinamo i realna je opasnost da bijeli upišu i treći uzastopni prvenstveni poraz, što je u povijesti ¨majstora s mora¨ ipak raritet. 
Zadnji puta kad se to dogodilo, ujesen 2007. godine, glavom su platili predsjednik Branko Grgić, sportski direktor Ivica Šurjak, a ostavku je podnio, pa povukao trener Sergije Krešić. No ne zadugo, nakon dva kola i on je otišao u povijest, a u nizu od tri uzastopna poraza za Hajduk su bili kobni Rijeka, Šibenik i Dinamo.
U sezoni 2005/’06 tri poraza u nizu upisali su Ivan Gudelj i Luka Bonačić. Nedugo nakon što je Gudelj ¨platio glavom¨, po glavi je od još uvijek nepoznatog napadača baseball palicom dobio njegov nasljednik Bonačić. Niz od tri uzastopna poraza ovoga puta uz Rijeku i Dinamo potpisuje i Cibalija.
Tri poraza u nizu, premda su se protegli na dvije sezone upisao je i Hajduk pod vodstvom Ivana Katalinića na kraju sezone1998/’99 i početku 1999/’00, kada su bijeli upisali poraze od Rijeke, Hrvatskog Dragovoljca i Varteksa, a Katalinić morao ustupiti mjesto Ivici Matkoviću.
Hajduk je porazima od Šibenika i Karlovca napravio ¨puni krug¨, vratili su se bijeli tamo gdje su bili na startu sezone, samo ¨lakši¨ za nekoliko milijuna eura, koliko su ih koštali trener Eduardo Reja, njegov pomoćnik Luiggi Febrari, te braća Sharbini. Hoće li oni, za razliku od svojih prethodnika, preživjeti tri eventualna poraza u nizu ili će Svaguša, kako bi zaštitio sebe, zaštititi i njih, saznat ćemo u subotu. Uostalom, tko kaže da Hajduk neće pobijediti Dinamo, pa će se na panju umjesto Rejine, naći glava Jurčića. Jer i Dinamo je u negativnoj seriji a Zdravko Mamić to ne prašta.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare