Obavijesti

Sport

Komentari 0

U posljednjem nizu od tri poraza na Poljudu - otkazi

U posljednjem nizu od tri poraza na Poljudu - otkazi
1

Ujesen 2007. godine Hajduk je izgubio tri u nizu. Predsjednik Branko Grgić, sportski direktor Ivica Šurjak, a ubrzo i trener Krešić otišli su iz kluba

VIDEO

Prije šest mjeseci, kada je Miše za kormilom Hajduka nizao uspjehe, otvarale su se povijesne knjige Hajduka u potrazi za rekordnim brojem uzastopnih prvenstvenih pobjeda. Danas se stranice povijesnih knjiga opet okreću, no ovoga puta zbog negativnih rekorda, zbog niza uzastopnih poraza.
Dva poraza u nizu ne događaju se Hajduku često, no Šibeniku i Karlovcu to je uspjelo. U subotu na Poljud stiže Dinamo i realna je opasnost da bijeli upišu i treći uzastopni prvenstveni poraz, što je u povijesti ¨majstora s mora¨ ipak raritet. 
Zadnji puta kad se to dogodilo, ujesen 2007. godine, glavom su platili predsjednik Branko Grgić, sportski direktor Ivica Šurjak, a ostavku je podnio, pa povukao trener Sergije Krešić. No ne zadugo, nakon dva kola i on je otišao u povijest, a u nizu od tri uzastopna poraza za Hajduk su bili kobni Rijeka, Šibenik i Dinamo.
U sezoni 2005/’06 tri poraza u nizu upisali su Ivan Gudelj i Luka Bonačić. Nedugo nakon što je Gudelj ¨platio glavom¨, po glavi je od još uvijek nepoznatog napadača baseball palicom dobio njegov nasljednik Bonačić. Niz od tri uzastopna poraza ovoga puta uz Rijeku i Dinamo potpisuje i Cibalija.
Tri poraza u nizu, premda su se protegli na dvije sezone upisao je i Hajduk pod vodstvom Ivana Katalinića na kraju sezone1998/’99 i početku 1999/’00, kada su bijeli upisali poraze od Rijeke, Hrvatskog Dragovoljca i Varteksa, a Katalinić morao ustupiti mjesto Ivici Matkoviću.
Hajduk je porazima od Šibenika i Karlovca napravio ¨puni krug¨, vratili su se bijeli tamo gdje su bili na startu sezone, samo ¨lakši¨ za nekoliko milijuna eura, koliko su ih koštali trener Eduardo Reja, njegov pomoćnik Luiggi Febrari, te braća Sharbini. Hoće li oni, za razliku od svojih prethodnika, preživjeti tri eventualna poraza u nizu ili će Svaguša, kako bi zaštitio sebe, zaštititi i njih, saznat ćemo u subotu. Uostalom, tko kaže da Hajduk neće pobijediti Dinamo, pa će se na panju umjesto Rejine, naći glava Jurčića. Jer i Dinamo je u negativnoj seriji a Zdravko Mamić to ne prašta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše