To je to što me zanima!

U Rangersima tvrde: Nikica će nadmašiti Pršu još ove sezone

Nikica Jelavić briljira u Glasgow Rangersima i suigrači ga smatraju najvećom zvijezdom momčadi, a vjeruju i kako će biti bolji od svog prethodnika, Dade Prše
Vidi originalni članak

Nikica Jelavić skuplja pohvale sa svih strana. Posljednja je stigla od suigrača iz Glasgow Rangersa, Saše Papca.

- Nikica Jelavić je neosporno najveća zvijezda u našoj momčadi. Kratko je u Rangersima a za to je vrijeme postigao izrazito mnogo. S obzirom na njegove igre, značaj za momčad i reputaciju među navijačima, imam osjećaj da je tu s nama već dugi niz godina, a ne nešto malo više od godinu dana – rekao je bosansko-hercegovački reprezentativac.

- On daje sve od sebe, a usto je iznimno konkretan, efikasan. Donosi nam prednost na terenu. Publika to voli i zato ga obožava - rasipao je komplimente Papac.

Jelavić se u Rangersima dokazao i suigračima i navijačima, a pokazao je i kako se može nositi s 'ostavštinom' Dade Prše koji je za Rangerse igrao tri sezone. Usporedbe s bivšim igračem škotskog prvoligaša, ali i hrvatske reprezentacije neizbježne su. No čini se kako se Nikica s njima lako nosi, a Papac vjeruje i kako će 26-godišnji napadač svog prethodnika i nadmašiti.

- Što se tiče Rangersa, Jelavić ne samo da je blizu Pršinih dostignuća, već će ga uskoro i nadmašiti. Prilično sam siguran da će ga već ove sezone prestići po broju golova. 

- Druga je stvar hrvatska reprezentacija. Pršo je Hrvatskoj značio mnogo više no što Nikica znači zasad. Na tom planu još puno kasni za njim – konstatirao je Hercegovac koji je s Pršom dijelio svlačionicu tijekom sezone 2006/07. Bila je to posljednja sezona Prše u dresu Rangersa.

Pršo je u tri sezone, koliko je igrao za Rangerse zabio 31 gol u 94 premierligaška nastupa. Jelavić je trenutačno na 23 prvenstvena gola iz 35 nastupa. U prvim su dvjema sezonama Pršine brojke iznosile 66 nastupa i 27 golova.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • sensitive touch 05.11.2011.

    Tuga i jad od škotske lige,qqlele od ovog bolida kojeg guraju u repku,pa valjda je maribor dokazao koliko vrijede ....

  • JunFan 05.11.2011.

    Bolje im je da danas pobjede, stavio sam lovu na njih F+2..

  • Man_Utd_Forever 05.11.2011.

    decki su se malo uzivili...zabija u skotskoj u kojoj valjaju samo glasgow i celtic...mali je talent al repka mu je jos daleko...

Komentiraj...
Vidi sve komentare