Obavijesti

Sport

Komentari 5

U Rangersima tvrde: Nikica će nadmašiti Pršu još ove sezone

U Rangersima tvrde: Nikica će nadmašiti Pršu još ove sezone
1

Nikica Jelavić briljira u Glasgow Rangersima i suigrači ga smatraju najvećom zvijezdom momčadi, a vjeruju i kako će biti bolji od svog prethodnika, Dade Prše

VIDEO

Nikica Jelavić skuplja pohvale sa svih strana. Posljednja je stigla od suigrača iz Glasgow Rangersa, Saše Papca.

- Nikica Jelavić je neosporno najveća zvijezda u našoj momčadi. Kratko je u Rangersima a za to je vrijeme postigao izrazito mnogo. S obzirom na njegove igre, značaj za momčad i reputaciju među navijačima, imam osjećaj da je tu s nama već dugi niz godina, a ne nešto malo više od godinu dana – rekao je bosansko-hercegovački reprezentativac.

- On daje sve od sebe, a usto je iznimno konkretan, efikasan. Donosi nam prednost na terenu. Publika to voli i zato ga obožava - rasipao je komplimente Papac.

Jelavić se u Rangersima dokazao i suigračima i navijačima, a pokazao je i kako se može nositi s 'ostavštinom' Dade Prše koji je za Rangerse igrao tri sezone. Usporedbe s bivšim igračem škotskog prvoligaša, ali i hrvatske reprezentacije neizbježne su. No čini se kako se Nikica s njima lako nosi, a Papac vjeruje i kako će 26-godišnji napadač svog prethodnika i nadmašiti.

- Što se tiče Rangersa, Jelavić ne samo da je blizu Pršinih dostignuća, već će ga uskoro i nadmašiti. Prilično sam siguran da će ga već ove sezone prestići po broju golova. 

- Druga je stvar hrvatska reprezentacija. Pršo je Hrvatskoj značio mnogo više no što Nikica znači zasad. Na tom planu još puno kasni za njim – konstatirao je Hercegovac koji je s Pršom dijelio svlačionicu tijekom sezone 2006/07. Bila je to posljednja sezona Prše u dresu Rangersa.

Pršo je u tri sezone, koliko je igrao za Rangerse zabio 31 gol u 94 premierligaška nastupa. Jelavić je trenutačno na 23 prvenstvena gola iz 35 nastupa. U prvim su dvjema sezonama Pršine brojke iznosile 66 nastupa i 27 golova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...