To je to što me zanima!

'U Zagrebu možemo ispisati islandsku nogometnu povijest'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vjerojatno će Hrvati biti agresivniji na domaćem terenu. Moramo znati koji je naš zadatak i mislim da imamo šansu da im napakostimo, rekao je Lars Lagerbäck
Vidi originalni članak

Samo dva dana nakon utakmice u Reykjaviku islandski reprezentativci otputovali su i sletjeli u Zagreb za uzvratnu utakmicu dodatnih kvalifikacija s Hrvatskom s kojom igraju u Maksimiru u utorak.

Izbornik Lars Lagerbäck bio je manje rječitiji nego uoči prve utakmice, a zamjerki je imao na suđenje.

- I dalje mislim da sudac nije bio dobar - rekao je Lagerbäck, koji u Maksimiru neće moći računati na ozlijeđenog Kolbeinna Sigthorssona:

- Naravno da ga želimo imati i za uzvrat, ali sad će trebati uskočiti drugi igrači, a u njih vjerujem.

Osvrnuo se kratko na Hrvatsku.

- U prvoj utakmici nije bilo nikakvog iznenađenja, ali vjerojatno će biti agresivniji na domaćem terenu. Moramo znati koji je naš zadatak i mislim da imamo šansu da im napakostimo - rekao je islandski izbornik i dodao:

- Nadam se da možemo ispisati novu islandsku nogometnu povijest u Zagrebu.

'Mi nemamo što za izgubiti'

Nakon odrađenog treninga u Maksimiru u ponedjeljak, Lagerbäck je održao konferenciju za medije.

- Mi nemamo što za izgubiti, možemo samo puno dobiti. Ovo je 'win-win' situacija - rekao je islandski izbornik i dodao:

- Bit će im jako teško ako zabijemo na Maksimiru jer njihov agresivni stil, koji očekujemo, ostavit će nam dosta prostora. Adaptirat ćemo se domaćinu, ali i probati igrati na naš način.

Islanđani znaju da ih u utorak neće čekati puni stadion.

- To nama neće puno značiti jer smo fokusirani na ono što se događa na travnjaku, a to neće biti ni problem Hrvatskoj jer i ona želi u Brazil. I polovica je više od našeg stadiona u Reykjaviku.

Nakon pitanja o prisutstvu euforije na Islandu, Lagerbäck je uz smiješak replicirao protupitanjem:

- Postoji li uopće ta riječ na Islandu?

Cijeni hrvatske igrače, ali vjeruje svojima.

- Hrvatska je jedna od najboljih reprezentacija svijeta, ima Mandžukića, koji može bilo kome zabiti i asistirati. No vjerujem svojim igračima iako nemaju puno iskustva u reprezentaciji, ali imaju iz svojih klubova. Pa nešto govori i to da samo izgubili samo jednu gostujuću utakmicu u kvalifikacijama.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • matooo 19.11.2013.

    teorija velikih brojeva kaze da i hrvatska mora napokon pobijediti nekoga takoder teorija velikih brojava kaze da necemo 4 puta na natjecanje kroz baraz prema tome predvidam penale

  • IvanKatic 18.11.2013.

    naravno da mozete ispisati povjest,,, ali necete jer vam nece nasi decki to dopustit necete izdrzati ni pola sata a bit ce dva nula

  • plavi-9 18.11.2013.

    ispisat će te Vi islandsku povijest sa jedno 3 komada u prvom i jedno 4 komada u drugom poluvremenu napuhani izborniće lars

Komentiraj...
Vidi sve komentare