To je to što me zanima!

Ubili su ga: I Escobar će biti duhom s igračima Kolumbije

Brat i sestra Andresa Escobara bit će na tribini i nositi njegov dres s brojem 2. Prije 20 godina Escobara su ubili nakon što je zabio autogol na utakmici protiv SAD-a
Vidi originalni članak

Prije 20 godina kolumbijski branič Andres Escobar zabio je autogol protiv SAD-a, nakon kojeg je jedna od najtalentiranijih kolumbijskih generacija u povijesti ispala s prvenstva. Nekoliko dana poslije toga netko ga je ubio u Medellinu.

Omiljeni Andres Escobar skončao je u 27. godini , baš se trebao oženiti s dugogodišnjom djevojkom i dogovarao je transfer u Milan. Ubijen je hicem iz pištolja nakon svađe ispred diskoteke. Dva kolumbijska nogometaša koji su igrali s njim, kapetan Mario Yepes i rezervni golman Farid Mondragon, i danas su na popisu kolumbijske reprezentacije.

- Nadam se da gleda odozgo. Igrat ćemo i za njega - rekao je kolumbijski kapetan Yepes.

Na Twitteru se javio Escobarov suigrač i najbolji igrač te generacije, Carlos Valderrama.

- Nedostaješ mi, brate! Ne mogu zaboraviti tvoju poniznost, ljudskost i ljubav koju si nam svima bezuvjetno davao.

Fifa je pozvala Escobarovu obitelj da budu njezini gosti na utakmici s Brazilom. Baš je 'selecao' ovaj turnir počeo Marcelovim autogolom protiv Hrvatske. Escobarov autogol protiv SAD-a bio je posljednji gol koji je zabio. Njegov brat Jose i sestra Maria Ester bit će danas na tribini u Fortalezi.

- Radije smo ovdje jer će doma, u Medellinu, sve novine biti pune njegovih slika - rekla je emotivna sestra Maria Ester.

- Andres će biti s nama na tribini, ali i s igračima na terenu. Ljudi bi trebali uživati u strasti koju nogomet pobuđuje, a ono što se dogodilo mojem bratu trebalo bi sve podsjetiti da je ovo samo igra - rekao je brat.

SP Brazil, četvrtfinale:

  • Brazil - Kolumbija (Fortaleza, 22 sata)
Idi na 24sata

Komentari 86

  • veselica 05.07.2014.

    "...ono što se dogodilo mojem bratu trebalo bi sve podsjetiti da je ovo samo igra - rekao je brat". Bojim se da je nogomet postao sve samo ne igra.

  • number1 04.07.2014.

    Sretno Kolumbija i jedva čekam da skinete osmijeh sa lica onom padavičaru Fredu, Nejmaru i ekipi.

  • DenisDonar Go 04.07.2014.

    neymar i scolari će razbit' colombia-u, u protivnom treći svjetski

Komentiraj...
Vidi sve komentare