To je to što me zanima!

Učenik će nadmašiti učitelja: Lukina 227. utakmica za Real

Hrvatski kapetan u srijedu će se izjednačiti s Zinedineom Zidaneom po broju utakmica u dresu Reala. Luka je do sada zabio 11 golova i imao 33 asistencije za Real, ali i osvojio sve što se moglo osvojiti...
Vidi originalni članak

Bude li Luka Modrić u srijedu na terenu protiv 'svog' Tottenhama, bit će mu to 227. utakmica u dresu jednog od najvećih klubova svijeta, Real Madrida. I dok i sama ta brojka u dresu 'kraljevskog kluba' zvuči čudesno, ona postaje još veća ako se zna da je jedan od najvećih veznjaka ikad i sadašnji Lukin trener, Zinedine Zidane, odigrao upravo 227 utakmica u dresu Reala.

I zato Španjolci i posvećuju toliko pažnje utakmici u Londonu i uspoređuju učitelja (Zidanea) s učenikom (Modrićem). Po broju utakmica Modrić će, sada je to sasvim izvjesno, nadmašiti velikog Francuza. Osvojio je Modrić i više trofeja s Realom pa tako ima tri Lige prvaka, jedno španjolsko prvenstvo, španjolski kup, dva španjolska i tri europska superkupa i dva klupska SP-a. Ukratko, osvojio je sve što je mogao.

Zidane je s Realom osvojio jedan naslov u Ligi prvaka, jedno prvenstvo, dva španjolska superkupa, jedan interkontinentalni kup i jedan europski superkup. No učitelj ima puno više osobnih nagrada poput Zlatne lopte, ali isto tako i njegove brojke izgledaju dojmljivije. U 227 utakmica za Real zabio je 49 golova te imao 56 asistencija. Luka je pak u 226 utakmica zabio 11 golova te ima 33 asistencije.

Idi na 24sata

Komentari 106

  • deki87 31.10.2017.

    Luka je dobar igrač, ali porediti ga sa Zidanom je velika glupost. Zidan je u svoje vrijeme bio jedan od najboljih igrača na svijetu, sa njim su francuzi uzeli sve. Luka bi trebao biti više fokusiran na igru, jer u Realu odavno neke stvari ne funkcioniraju. Najlakše je sada tražiti pojedinačno ko je kriv, ali treba biti realan i reći da su apsolutno svi krivi. Od Zidana pa do igrača sa klupe. Da su igrali bolje i zalagali se u tim utakmicama ne bi došli u situaciju da gube bodove gdje su trebali da nabijaju gol razliku. Toliko su zakomplicirali stvari da sada moraju bez kalkulacija ulaziti u svaku narednu utakmicu, nebitno je da li su protivnici 4 ili 14 na ljestvici. Uopće mi ih nije žao, neka crknu kada su bili toliko bezobrazni i prema navijačima i prema svima u klubu i Realu koji im omogućio milijunske plaće.

  • El Guerto 31.10.2017.

    Ama meni je sve to krivo. Prvo i osnovno tesko je usporedivati. Svatko ko se sjeca onoga realà ispada da ovaj nema zvijezda osim ronalda. Svi su njemu podredeni. Sa druge strane ovi su uspjesniji. Ne bi usporedivao ko je bolji vezni mod ili zid ali oba su u 3 ikada. Po meni je mod br 1. Sigurno ima jos par koji su tu. Za mene nedved zodani modric su najbilji ikada a modric zaista mislim da je najbolji ikada. Kuzim d se ne slazete uloge su drugacije. Nije ronaldo zaustavio mesija ili xavija iniestu nego modric. Ko je vidio arh hrv 1 2 zna sta pricam. PolA place mu je roni duzan. Ako ne i vise. Ali medved oli seva modric male drzave....

  • onomatopejaaa 31.10.2017.

    Zanimljivo Zidane nikada nije uhvaćen u offsideu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare