To je to što me zanima!

Uefa je široke ruke: HNS će dobiti čak 17 milijuna eura. Na Kongresu bili Šuker i Boban

Između 2024. i 2028. godine, HNS će, kao i svaki nacionalni savez, na raspolaganju imati 17 milijuna eura za programe obrazovanja i razvoja, poput programa društvene odgovornosti, obrazovanja trenera i sudaca
Vidi originalni članak

Vrhuška HNS-a predvođena predsjednikom Marijanom Kustićem je u srijedu u Beču prisustvovala 46. redovnom Kongresu Uefe. Kongres je bio uveličan i dolaskom legendarnih 'brončanih'.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Davor Šuker povukao se iz javnosti nakon što je napustio fotelju predsjednika HNS-a, nije ga bilo ni na 'mapi' u posljednje vrijeme, ali ovaj put se pojavio na Kongresu kao član Izvršnog odbora Uefe. Bio je tu i legendarni Zvonimir Boban koji pak obnaša funkciju Uefina šefa nogometa. 

Na dnevnom redu bile su brojne teme, a najvažnije, odlučeno je kako će Uefa značajno povećati iznos sredstava namijenjenih za razvoj nogometa u Europi u sklopu programa HatTrick.

Između 2024. i 2028. godine, HNS će, kao i svaki nacionalni savez, na raspolaganju imati 17 milijuna eura za programe obrazovanja i razvoja, poput programa društvene odgovornosti, obrazovanja trenera i sudaca te za financiranje nogometne infrastrukture. Od početka programa HatTrick 2004. godine, u europski je nogomet uloženo već 2,5 milijardi eura, prenosi službena stranica HNS-a. 

Na Kongresu je prezentiran značajan napredak ženskog nogometa u Europi, pogotovo u svjetlu nadolazećeg Europskog prvenstva u Engleskoj.

Usvojena su izvješća predsjednika Uefe i Izvršnog odbora, kao i Uefine administracije za natjecateljsku sezonu 2020./2021., financijska izvješća za isto razdoblje, te proračun za financijsku godinu 2022./2023. Kongres je ratificirao izbor novih članova u Uefina tijela, a sljedeći je na rasporedu 5. travnja 2023. godine u Lisabonu.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Postojani 12.05.2022.

    Sve triba Njihov Hajduk dobiti...da se malo napuše a narko-dileri bisage napune...

  • Antirevolucionar6 12.05.2022.

    tribalo bi to sve hajduku dat i jos po reka i dinamo svaki jos tolko da daju da isprave strahote od sudjenja koje su bile protiv hajduka namjestene zadnjih 15 godina.

  • okii 11.05.2022.

    sve bivsi dinamovi igraci i njihova zasluga  

Komentiraj...
Vidi sve komentare