To je to što me zanima!

Uefa kaže: Hajduk je prvi, ali Dinamo je prvak za pola boda?!

Hajduk je u juniorima vodeći s 42 boda u 17 utakmica, Dinamo je skupio 40 bodova u 16 utakmica. No, primijeni li se ovdje formula 'prosjeka osvojenih bodova po utakmici', prvak će biti Dinamo!
Vidi originalni članak

Što će biti s hrvatskim klupskim nogometom do kraja sezone još nije poznato, sve će biti puno jasnije nakon sastanka Izvršnog odbora HNS-a koji je na rasporedu sljedećeg tjedna. Tek tada će biti poznato hoće li se, i pod kojima uvjetima, nastaviti prvoligaška sezona. No, puno zanimljivija situacija je u našem juniorskom nogometu, gdje bi o budućem prvaku Hrvatske trebala odlučivati Uefa!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, Hajduk je vodeća momčad lige s 42 osvojena bodova u 17 utakmica, dok je drugoplasirani Dinamo skupio 40 bodova, ali uz utakmicu manje. Kako sada stvari stoje, izvjesno je kako u mlađim kategorijama nogometa ove sezone više neće biti, pa će se o konačnom prvaku odlučivati za zelenim stolom. I tu će biti jako zanimljivo, na kraju svega vrlo vjerojatno i uvrijeđenih.

Uefa je proteklih tjedana donijela naputak o formiranju prvenstvenih ljestvica temeljem formule 'prosjeka osvojenih bodova po utakmici'. U prijevodu, Dinamu bi se umjesto te jedne neodigranog dvoboja s Dugopoljem u tom slučaju računao prosjek osvojenih bodova po utakmici kroz cijelu sezonu, a on iznosi 2,5 boda. I tako bi, prema tom naputku, Dinamu na kraju sezone imao 42,5, a Hajduk 42 boda.

Dinamo je za sada, prema prosjeku bodova po utakmici, uspješniji od Hajduka. Splićani su u svojih 17 dvoboja prosječno osvajali 2,47 boda po utakmici. A kako saznajemo, ovo na koncu neće biti odluka HNS-a, već će u takvim slučajevima urgirati Uefa.

- Ništa se još ne zna, sve će biti puno jasnije sljedećeg tjedna, poslije sastanka Izvršnog odbora HNS-a koji će donijeti odluke oko budućnosti svih natjecanja. A u ovakvim slučajevima, kao što je naše juniorsko prvenstvo, odlučivat će Uefa. Jasno, HNS mora prema Uefi poslati prijedlog tko će biti prvak, no onda bi njihova tijela odlučivala o tome - kaže nam povjerenik za natjecanje 1. HNL Josip Brezni.

U kadetskom i pionirskom rangu situacija je puno 'čišća', ako ne bude nogometa ove sezone, Dinamo bi trebao postati prvak u kadetima, a Istra 1961 u pionirima. Dinamovi kadeti su u 18 kola skupili 52 boda, čak 10 više ispred drugoplasirane Rijeke, a tu su sve momčadi odigrale po 18 utakmica. Puljani dominiraju pionirskim rangom, osvojili su 47 bodova u 18 kola, dok drugoplasirani Dinamo ima 44 boda u isto toliko utakmica. A i tu su sve momčadi kompletirale 18 kola...

Idi na 24sata

Komentari 47

  • 03.05.2020.

    Kako god da se rjesava ti kriminalci iz HNS-a na celu s odbjeglim kriminalcem iz Medugorja ce napraviti formulu u korist Dinama.

  • 02.05.2020.

    Koga briga ko je prvak u juniorima??? Osim naravno igraca

  • uvijekkontra 02.05.2020.

    Ako je prvenstvo prekinuto . Sve je jasno. I u drugim zemljama nisu odigrane sve utakmice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare