To je to što me zanima!

Uefa kaznila Osijek i Rijeku! Prijeti im izbacivanje iz Europe

Zbog novog pravilnika o licenciranju i financijskoj održivosti klubova, kaznili su ih zbog dugova. I oba su naša kluba ostala bez nagrade za sudjelovanje u Konferencijskoj ligi love sezone
Vidi originalni članak

Uefa je žestoko kaznila 11 klubova zbog neplaćenih obveza u roku od 90 dana, a najteže su kažnjeni Rijeka s 450.000 eura i Osijek s 450.000 eura plus dodatnih 150.000 eura jer je recidivist, odnosno nije mu to prvi slučaj da se ogriješio o Uefin pravilnik. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, zbog novog Pravilnika o licenciranju i financijskoj održivosti klubova, koji je Uefa izglasala 2022. godine, klubove su kaznili jer nisu ispunili tražene kriterije koje su morali zadovoljiti za licenciranje. 

Uefa ih je uvjetno kaznila izbacivanjem iz Europe, s time da Rijeka ima probno razdoblje od jedne godine, a Osijek na dvije. Žestoku odluku donijeli su nakon tri provjere, u srpnju i listopadu 2022. i siječnju 2023. godine.

Nisu ispunili kriterije

"U slučajevima Osijeka i Rijeke utvrđeno je da ti klubovi nisu ispunili kriterije za licenciranje klubova jer su imali dospjele obveze u ožujku 2022. Klubovi se moraju pridržavati tih kriterija kako bi dobili licencu potrebnu za ulazak u Uefina klupska natjecanja, a kao posljedica njihovog neispunjenja kriterija izrečena im je kazna od 450 tisuća eura, što odgovara prihodima koje je svaki klub zaradio sudjelovanjem u Konferencijskoj ligi", obrazložili su iz Uefe.

Osim spomenuta dva hrvatska kluba, Uefa je kaznila i Aris (Grčka), Astanu (Kazahstan), Borac Banja Luka (BiH), Cluj (Rumunjska), Florianu (Malta), Konyaspor (Turska), Kizilžar (Kazahstan) i Olimpiju (Slovenija).

Idi na 24sata

Komentari 102

  • RedDoor 04.03.2023.

    Što će našim klubovima vlastita udruga prvoligaša, koja bi se borila za njihova prava!? Bolji tv ugovori, bolja infrastruktura, borba za više gledatelja i sponzora, ne treba to njima izgleda. Samo u nas se izgleda plaća porez na ulaganje ili sponzoriranje sporta. Onda se čudimo kad ljeti ispadamo od nekih Kazahstanaca, Maltežana a danski, belgijski klubovi su za nas već prevelika prepreka. Ili što je uređena ciparska liga 14., 15. po koeficijentu.

  • Prki600 04.03.2023.

    a neka barca i real duguju milijarde, udri po sirotinji

  • 04.03.2023.

    "Osijek i Rijeka su posloženi klubovi sa privatnim vlasnikom, Hajduk bi se triba ugledat na njih" 😂😂🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare