To je to što me zanima!

Uefa priznala Kosovo: Xherdan Shaqiri mijenja reprezentaciju?

Današnja vijest mogla bi značiti da će u budućnosti za Kosovo zaigrati igrači koji danas igraju za države u kojima su rođeni ili trajno nastanjeni poput Xherdana Shaqirija, Granita Xhake i Valona Behramija
Vidi originalni članak

Na netom održanom kongresu Uefe u Budimpešti, nogometni savez Kosova priznat je kao 55. član krovne nogometne europske organizacije.

Kosovski nogometni savez (Federata e Futbollit e Kosovës) ne sudjeluje u službenim natjecanjima pod okriljem Fife i Uefe. Iz istog razloga ne vode se ni u službenim stastikama, ali od današnjeg dana situacija se mijenja.

Prvi međunarodni nastup imali su 5. ožujka 2014. godine pod okriljem Fife u prijateljskom ogledu protiv Haitija koji je završio bez golova. Među više od 15 tisuća okupljenih gledatelja bili su i predsjednica i predsjednik vlade Kosova.

Savezom koji je osnovan 1946. godine predsjeda Fadil Vokrri, dok je Albert Bunjaku izbornik reperzentacije. Današnja vijest mogla bi značiti da će u budućnosti za Kosovo zaigrati igrači koji danas igraju za države u kojima su rođeni ili trajno nastanjeni poput švicarskih reprezentativaca Xherdana Shaqirija, Granita Xhake i Valona Behramija.

Za Kosovo može zaigrati i Adnan Januzaj koji je upisao već šest nastupa za izabranu vrstu Belgije, iako se dugo opirao toj mogućnosti.

Idi na 24sata

Komentari 137

  • papatach 07.05.2016.

    **** Poštovani, molimo Vas da isključite Caps Look kao i svi ostali korisnici portala. Lp, hvala. ****

  • fenix77 06.05.2016.

    Sada srbi imaju ravnopravnog protivnika, samo Fadilj ne tucite ih odmah žešćim rezultataom. Pozovite i Šešelja na tekmu.

  • fadil nindza 06.05.2016.

    Svim srcem zelim da pomenuti igraci zaigraju za Kosovo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare