To je to što me zanima!

Uefa ukida suspenziju ruskim i bjeloruskim klubovima? Čeferin: 'Uskoro ćemo donijeti odluku'

Slovenac je mišljenja da ruski i bjeloruski nogometaši ne smiju snositi sankcije jer nisu krivi za rat. Zato bi Uefa htjela pokazati dobru volju i na djelu demonstrirati da sankcije nisu umjerene protiv sportaša i naroda
Vidi originalni članak

Ruskim i bjeloruskim nogometnim klubovima uskoro bi mogla biti ukinuta Uefina suspenzija, najavio je predsjednik krovne organizacije europskog nogometa Aleksander Čeferin.

- Uefa će uskoro donijeti odluku hoće li ruski klubovi moći igrati u europskim natjecanjima - rekao je, između ostalog, predsjednik Uefe u intervjuu za Večer.

Slovenac je mišljenja da ruski i bjeloruski nogometaši ne smiju snositi sankcije jer nisu krivi za rat. Zato bi Uefa htjela pokazati dobru volju i na djelu demonstrirati da sankcije nisu umjerene protiv sportaša i naroda.

NA SNAZI OD LIPNJA Uefa donijela novi pravilnik financijskog fair playa: Evo koliko će klubovi smjeti trošiti

Također, Čeferin je priznao da je Uefa bila prisiljena donijeti neke odluke i sankcije vezane za igranje ruskih i bjeloruskih kluba u europskim natjecanjima. Ta će odluka biti razmatrana i preispitana uoči početka sljedeće sezone.

Podsjetimo, sankcije Uefe na svojoj je koži, jedini od ruskih i bjeloruskih klubova, osjetio moskovski Spartak koji je izbačen iz Europske lige nakon čega je Leipzig bez borbe otišao u sljedeću fazu, a sada gazi prema finalu.

SASTANAK KOD UEFE Čeferin ugostio čelnike HNS-a: Uefa podržava izgradnju kampa u Veslačkoj, šefovi stižu na Hvar

POGLEDAJTE VIDEO: ZVIJEZDE VRIŠTE S DARKOM STOŠIĆEM

Idi na 24sata

Komentari 22

  • zgzeljko 01.05.2022.

    Nisu krivi za rat ali ga podržavaju i ne osuđuju. U vrijeme dok se zarobljavaju ukrajinski civili i odvode u Rusiju gdje se žene siluju a muškarci i djeca budu izloženi ispiranju mozga svatko tko to ne osuđuje je protivnik europske unije i njezinih načela postojanja i življenja. Trebamo li u vlastitom dvorištu gledati sportaše sa Z i V znakovima na majicama. Zašto onda nisu dozvoljeni "Kukasti križevi" i "Za dom spremni". Nadam se da će razum biti ispred financijskih interesa. Rusi su čudan narod. Oni koji žive u Rusiji pod utjecajem su ruske javne propagande i podržavaju Putina ali oni koji žive u Njemačkoj nisu izloženi toj propagandi pa opet podržavaju Putina i osuđuju Ukrajinu za napad na Rusiju. Ali to nije čudno kad velika večina i Srba i Hrvata i Slovenaca i Mađara i drugih podržavaju Putina u borbi protiv "nacističke Europe".

  • Mali Perica11 30.04.2022.

    Čeferin slovenski Rus....i nije čudno što se zalaže za Rusiju i ruske klubove...a svi Ruski klubovi će nositi veliko slovo Z na dresu....

  • RedDoor 29.04.2022.

    Ni slučajno, dotle god iti jedan ruski, bjeloruski vojnik u Ukrajini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare