Sport

Komentari 22

Uefa ukida suspenziju ruskim i bjeloruskim klubovima? Čeferin: 'Uskoro ćemo donijeti odluku'

Uefa ukida suspenziju ruskim i bjeloruskim klubovima? Čeferin: 'Uskoro ćemo donijeti odluku'

Slovenac je mišljenja da ruski i bjeloruski nogometaši ne smiju snositi sankcije jer nisu krivi za rat. Zato bi Uefa htjela pokazati dobru volju i na djelu demonstrirati da sankcije nisu umjerene protiv sportaša i naroda

Ruskim i bjeloruskim nogometnim klubovima uskoro bi mogla biti ukinuta Uefina suspenzija, najavio je predsjednik krovne organizacije europskog nogometa Aleksander Čeferin.

- Uefa će uskoro donijeti odluku hoće li ruski klubovi moći igrati u europskim natjecanjima - rekao je, između ostalog, predsjednik Uefe u intervjuu za Večer.

Slovenac je mišljenja da ruski i bjeloruski nogometaši ne smiju snositi sankcije jer nisu krivi za rat. Zato bi Uefa htjela pokazati dobru volju i na djelu demonstrirati da sankcije nisu umjerene protiv sportaša i naroda.

Također, Čeferin je priznao da je Uefa bila prisiljena donijeti neke odluke i sankcije vezane za igranje ruskih i bjeloruskih kluba u europskim natjecanjima. Ta će odluka biti razmatrana i preispitana uoči početka sljedeće sezone.

FILE PHOTO:  Europa League - Round of 16 draw

Podsjetimo, sankcije Uefe na svojoj je koži, jedini od ruskih i bjeloruskih klubova, osjetio moskovski Spartak koji je izbačen iz Europske lige nakon čega je Leipzig bez borbe otišao u sljedeću fazu, a sada gazi prema finalu.

POGLEDAJTE VIDEO: ZVIJEZDE VRIŠTE S DARKOM STOŠIĆEM