To je to što me zanima!

UFC časti: Pogledajte rijetku snimku nokauta Cro Copa

Malo prije nego je Cro Cop trebao u ring s Fedorom, zalomio mu se težak poraz od pokojnog Kevina Randlemana. Mirko je iste godine, osam mjeseci kasnije revanširao poraz i ugušio Randlemana
Vidi originalni članak

Zlatni dani PRIDE-a zagolicaju maštu svim obožavateljima mješovitih borilačkih sportova. Bilo je to ono doba kada je Mirko Filipović bio bog i batina i kada je čuvena krilatica "right leg hospital, left leg cemetery" poslužila kao motivacija mnogim današnjim borcima da se uopće počnu baviti MMA-om.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mirko je izgradio velebnu karijeru u Japanu i rješavao protivnike kao od šale. Stekao je titulu opasnog nokautera i cijeli borilački svijet čekao je veliki okršaj protiv Fedora.

No, svim velikanima zalomi se poneki težak poraz. Veličanstveni trio tog doba Fedor-Cro Cop-Minotauro i dan danas je po mnogima najbolji teškaški trojac koji se natjecao u isto vrijeme pa ipak, u kasnijim vremenima i prelasku na američki kontinent nakon što je UFC kupio PRIDE, doživjeli su neke teške poraze i pokazali da svako vrijeme nosi svoje i da je ljudski izgubiti.

Malo prije nego je Cro Cop trebao u ring s Fedorom, zalomio mu se težak poraz od pokojnog Kevina Randlemana. Američka zvijer, čovjek iznimne fizičke snage i motorike te vrsni hrvač iznenadio je Cro Copa te 2004. kao autsajder i nanio mu tada prvi poraz nokautom u MMA karijeri.

UFC je kupnjom PRIDE-a stekao i prava vlasništva na snimke pa je povodom obljetnice te borbe obožavatelje počastio videom.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Mirko se osam mjeseci kasnije na tradicionalni novogodišnji turnir revanširao Randlemanu i pobijedio ga giljotinom.

Inače, Filipović nikada u karijeri nije izgubio revanš. Karijeru je završio u nizu od čak 10 pobjeda među kojima je osvojio Rizinov Grand Prix te se revanširao Gabrielu Gonzagi i Royu Nelsonu.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Joker123 26.04.2020.

    Right leg hospital, left leg cemetary Mirko legenda

  • 26.04.2020.

    Od gonzage je po ušima dobio , iako i ovaj ga je složio

  • 26.04.2020.

    Možete srat po njemu koliko hoćete, ali nikad više takvog borca nećemo imati... Neka je gubio, ali je i tukao 💪💪

Komentiraj...
Vidi sve komentare