To je to što me zanima!

Uh, da me barem prigrle kao Rakitića! Želim među 'vatrene'

Hrvatski stoper, Duje Ćaleta - Car nada se da Dalić vidi njegov rad u Marseilleu i da će ga opet pozvati u reprezentaciju. Znajući da izbornik želi popuniti poziciju stopera, Duje čeka da zazvoni telefon...
Vidi originalni članak

Zlatko Dalić 'snima' moguće stopere za kvalifikacijski susret sa Slovačkom u studenom nakon što su zbog kartona otpali Vida i Lovren.

Tako je promatrao preko vikenda Nikolu Katića, Dinu Perića i Milu Škorića, a u nedjelju je mogao promatrati i Duju Ćaleta-Cara. Naime, hrvatski stoper igrao je u francuskom prvenstvu sa svojim Marseilleom pobijedio 2-0 protiv Strasbourga. No, je li to dovoljno za zaborav odbijanja U-21 reprezentacije u svibnju?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

To je, naime, razlog zašto nije dobio niti minutu s Walesom i Tunisom, niti je pozvan na kasnije igrane utakmice u rujnu i listopadu. Kako je tada govorio, čelnici francuskog kluba su mu pojasnili da mu je bolje ne ići na Euro do 21 godine, a i sam je htio pripreme s klubom započeti bez ozljeda i što prije se nametnuti novome treneru.

NIŠTA OD MAKSIMIRA Miškovićeva pobjeda: 'Vatreni' protiv Slovaka ipak na Rujevici

- Krivo mi je što je tako ispalo, ali sam se nakon Slovačke i Azerbajdžana javio izborniku i još mu jednom objasnio situaciju oko Eura U-21. Odgovorio mi je kratko da ćemo se čuti. Još me nije nazvao, ali nadam se da hoće - rekao je Ćaleta-Car za Sportske novosti.

Ipak, Ćaleta-Car je i sam sada zadovoljan svojom formom koju pokazuje u Francuskoj.

- Zadnjih pet susreta igrao sam od početka, osjećam se jako dobro, dižem formu iz utakmice u utakmicu - siguran je Duje.

'Daj Bože da me vrate'

Nakon Ivana Rakitića, Ćaleta-Car bi mogao biti sljedeći povratnik.

- Daj Bože da je tako - rekao je Duje.

- Jedva čekam biti opet pozvan u reprezentaciju. Svaki puta se nadam da ću biti na popisu kad ga izbornik objavi - priznaje.

Nije mu bilo lako, tvrdi. Svemu su još pridonijeli mediji.

JEDNOGLASNO? MOŠ' MISLIT... Čiča-miča, ipak Rujevica! To je poštena odluka i lekcija HNS-u

- Nije mi to bilo ugodno za psihu. Nisam igrao niti u Marseilleu, zaista mi je bio težak period. Onda kada su akcije reprezentacije, svi idu igrati za svoju zemlju, a ja ostajem. Nisam navikao na to, inače me se uvijek zvalo, još od mlađih uzrasta - priča Ćaleta-Car.

Napredak u klubu sada se vidi.U pobjedi nad Strasbourgom Ćaleta-Car je izgledao odlično, čitao protivnika, dobivao duele, čak i pucao na gol, ali je lopta pogodila stativu.

- Zadovoljan sam svojom igrom, šteta je što nisam zabio gol. Dugo sam se spremao, naporno trenirao i sada se sve poklopilo. Samo još čekam reprezentaciju...

Idi na 24sata

Komentari 46

  • torcida1976 24.10.2019.

    Ti i Rakitić u isti koš.Ne budi smiješan

  • dmiota 24.10.2019.

    Nebi ga zvao nikako! tek nakon ep ako zasluži nisi htio na EP mladih bogami nemaš šta tražiti ni sad!! Daliču ne nasjedaj njegovim maneđ. Perič-Mitrovič sasvim dovoljno

  • crowal 23.10.2019.

    Ne bi ti ja poslao poziv da si dest puta Car, ni tebi ni Kaliniću, bolje odigrati s igračima iz 3 lige ako nema boljih, ti bi ostavili srce na terenu i ne samo srce, pa se i dalje šminkaj po Maldivima potrčkalo papučarska

Komentiraj...
Vidi sve komentare