To je to što me zanima!

Ukić: Ovu lijepu priču trebamo okončati na jednako lijep način

Očito je pražnjenje protiv Ukrajine bilo preveliko, a malo je bilo vremena da se vratimo. Propustili smo veliku prigodu, no imamo još jednu, rekao je Ante Tomić
Vidi originalni članak

Pomalo neobičan uvod imala je utakmica protiv Litve. Naime, par minuta prije početka utakmice, dok su se igrači još zaigravali, komentator HTV-a Slavko Cvitković dobacio je kapetanu Roku Ukiću: ''Ajde, konačno nešto odigraj."

Sve su to čuli i ostali komentatori, kao i da je Ukić Cvitkoviću nešto odbrusio. No kasnije, u mix zoni, nije htio otkriti što. Samo je slegnuo ramenima i zakolutao očima. Očito je da neki kolege sebi dopuštaju previše.

Ante Tomić je iznio svoje dojmove.

- Pali smo strahovito u energiji, nismo imali ni fizičke ni mentalne snage da se nosimo s jačom Litvom. Očito je pražnjenje protiv Ukrajine bilo preveliko, a malo je bilo vremena da se vratimo. Propustili smo veliku prigodu, no imamo još jednu, za medalju. Moramo je iskoristiti na najbolji način, dobro se odmoriti i pripremiti. Osobno nisam zadovoljan svojom igrom, promašivao sam neke šuteve koje sam tijekom sezone pogađao zatvorenih očiju.

Roko Ukić je, dakako, bio razočaran ishodom.

- Reprezentacija poput Litve se ne dobiva prosječnom igrom, a mi danas ni emotivno, ni energetski nismo bili na potrebnoj razini. Očito smo se potrošili u četvrtfinalu. Razočaran sam, zakazala je obrana, kvalitetnim igračima poput litavskih ne možeš dopustiti da dišu. Oni su danas jednostavno bili kvalitetnija momčad u svim segmentima, treba im čestitati na tome, a nama ostaje da se pripremimo za nedjelju i da ovu lijepu priču okončamo na jednako lijep način. Nitko od nas nije nikad u karijeri igrao ovako važnu utakmicu, utakmicu za medalju, no za sve postoji prvi put.

Ni Damjan Rudež nije krio nezadovoljstvo.

- U prvom dijelu smo se držali, no oni su u drugo poluvrijeme izašli puno bolje nego mi, zabili neke otvorene šuteve, a mi se iz minusa nismo uspjeli vratiti. Razočarani jesmo, no imamo još jednu prigodu za medalju, to bi za našu zemlju bila fantastična stvar. Moramo dići glave, skupiti se, nadam se da će i publika opet doći i podržati nas, kao što su nas podržavali do sada.

O porazu Hrvatske od Litve pročitajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • zeljkov1 21.09.2013.

    Cvitković je u potpunosti u pravu,Ukić nije odigrao ništa ,kao ni Žorić,a pogotovo Tomić.Do kada ga je Repeša trebao čekati,valjda do svjetskog prvenstva u Španjolskoj.Da su tu Z.Planinić,Banić, Barać,Lončar i Popović,europski prvaci bez problema.Sa njima i sa Bogdanovićem,Draperom,Simonom,Šarićem,Rudežom,Markotom i malim Hezonjom po svjetsku medalju.Sretno u borbi za broncu.

  • DeniBrajkovic 21.09.2013.

    Kakav majmun moraš biti da prije tekme to kažeš ukiću majko moja draga . . .

  • prtinja03 21.09.2013.

    Bravo za polufinale,ali ostaje jedan veliki upitnik,jer ne igraš u karijeri polufinala EP-a svake godine...a kako su profesionalci i naučili na ritam 2-3 igranja,malo sam ostao šokiran da nijedan igrač nije bio borben odnosno znate ono da gine za svaku loptu....ali kako sam napisao na početku imamo polufinale i još nade za medalju jer i ova ako buda bronca za nas je veća od zlatne.....Hvala za ovih 2 tjedna adrenalina i malo radosti u ovoj tmurnoj Hrvatskoj svakodnevnici jer vidim da su premijer i predsjednik bili na utakmici jer igrala je njihova država ili možda nije..........

Komentiraj...
Vidi sve komentare