To je to što me zanima!

Ukrajincima propada Euro? Juščenko uzeo 800 mil. €!

Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko blokirao je kredit predviđen za financiranje organizacije Eura 2012. i sada su organizatori u velikim problemima
Vidi originalni članak

Ukrajinska Nacionalna banka odobrila je organizatorima Europskog prvenstva u nogometu 800 milijuna eura kredita kako bi se izbjeglo oduzimanje domaćinstva. Recesija je u 'naponu snage', svjetsko gospodarstvo u velikim problemima, no iz Nacionalne banke su unatoč tome odlučili pomoći. No na njihovom kursu nije i predsjednik Viktor Juščenko, na već odobreni kredit prvi čovjek države stavio je veto!
Juščenko kao državni poglavar ima ustavno pravo donijeti ovakvu odluku i on ju je iskoristio. Ne zato što ne voli nogomet, već zato što se boji malverzacija.
"Predsjednik Juščenko strahuje od zlouporabe sredstava namjenjenih izgradnji prometne, stadionske i smještajne infrastrukture i zato je odlučio zabraniti dodijeljivanje ovolike količine novca organizatorima prvenstva", pišu ukrajinski mediji.
Prije samo dva mjeseca baš je Juščenko apelirao na sve državne institucije da se pomogne organizacija Eura, budući da je u taj projekt već uložen velik novac. Uefa je prijetila oduzimanjem domaćinstva, a već je spremna varijanta po kojoj bi Euro s Poljacima umjesto Ukrajinaca ugostili Nijemci. No vrlo brzo je okrenuo ploču i sada je strah od mogućih malverzacija nadjačao želju da pripreme za Euro budu uredno privedene kraju. Iako je vjerojatnije da Ukrajina za organizaciju jednog takvog natjecanja jednostavno - nema novca.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • user_32960 04.08.2009.

    netrebamo mi vise nista investirati u stadione i takve stvari jer je to nama totalno neisplativ... isto ko i dvorane za rukomet... samo nam od placa odbijaju porez zato što su dvorane prazne...

  • dusansk 04.08.2009.

    griješite ljudi...mi bi napravili stadione a jeli bi govna idućih 100-njak godina...

  • user_37285 04.08.2009.

    a da ste ga dali organizirati hrvatskoj-madarskoj......isto bi bilo hehehe ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare