To je to što me zanima!

Široki čeka žestoka kazna zbog neprimjerenih povika na Pecari

Finale se pretvorio u sprovod civilizacije. Nećemo biti slijepi i nijemi objavio je Nogometni savez BiH o utakmici Širokog i Sarajeva u kojoj su navijači kluba iz Hercegovine pozivali na ubojstvo
Vidi originalni članak

Široki Brijeg pobijedio je Sarajevo nakon penala i osvojio kup Bosne i Hercegovine.

I tu ćemo stati što se nogometa tiče.

Zaglušujući zvižduci himni države pod čijom zastavom igraju i slave trofej samo su jedna od mnogih kontradikcija u nogometu susjedne države, a sramotni povici i događanja na Pecari zasjenili su lijepu priču kluba iz Hercegovine koji je na ponos normalnijeg i većinskog dijela navijača prvi trofej nakon četiri godine slavio do zore.

 

 

Savez zagrmio: Nećemo se praviti slijepi i nijemi

'Škripari', navijačka skupina Širokog Brijega, koja ime dijeli s gerilskim skupinama iz Drugog svjetskog rata koje su djelovale do 1950., nakon raspada zločinačke NDH, predvodili su navijanje, koje se pretvorilo u rasizam i vrijeđanje na nacionalnoj osnovi.

Sa stadiona Pecare odzvanjalo je 'Ubij baliju' i 'Za dom spremni', a reagirao je i Nogometni savez Bosne i Hercegovine koji je najavio žestoku kaznu za Široki Brijeg.

- Finale Širokog i Sarajeva trebao je biti praznik nogometa, a pretvorio se u suprotnost, u sprovod civilizacije. Vulgarno nacionalističko vrijeđanje, rasizam i huliganizam nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim. Nećemo biti nijemi i slijepi na parole 'Za dom spremni' i 'Ubij baliju'. Žestoko ćemo reagirati kao što je reagirala i Fifa u sličnim situacijama - objavio je nogometni savez BiH.

Idi na 24sata

Komentari 205

  • kauboji 19.05.2017.

    Čestitke Širokom na osvojenom kupu!!!Pozdrav iz Rijeke.

  • rođo prošla kriza 19.05.2017.

    Čestitke Širokom na osvojenom kupu i škriparima na atmosferi

  • krupa 18.05.2017.

    Jako je lijepo vidjeti hrvatsku podršku braći u BiH i na ovom jugo portalu,Blag Zadro bi bio jako ponosan!

Komentiraj...
Vidi sve komentare