To je to što me zanima!

Umrla legenda koja je Dinamo vodila do europskog naslova

Ivica Horvat je 1967. godine u finalu Kupa velesajamskih gradova protiv Leedsa vodio Dinamo i osvojio trofej, naslijedivši trenera Branka Zebeca. Preminuo je u 87. godini
Vidi originalni članak

U 87. godini umro je Ivica Horvat, legendarni Dinamov nogometaš i trener. Horvat je nastupio 60 puta za reprezentaciju Jugoslavije s kojom je na Olimpijskim igrama u Helsinkiju 1952. godine osvojio srebrnu medalju.

Horvat je 1967. godine u finalu Kupa velesajamskih gradova protiv Leedsa vodio Dinamo i osvojio trofej, naslijedivši kao trener maksimirskog prvoligaša Branka Zebeca. Kao trener s plavima je uspio prezimiti u Europi davne 1970. godine.

Ivica Horvat igrao je za Dinamo od 1945. do 1957. godine, a zatim je igrao u frankfurtskom Eintrachtu u kojemu je i počeo trenersku karijeru.

Posljednji pozdrav legendi Dinama Ivici Horvatu

GNK Dinamo izražava iskrenu sućut obitelji preminulog Ivice Horvata, bivšeg igrača i trenera Dinama, a ujedno i legende modrog kluba.

Horvat je u modri klub stigao 1945. godine kao pojačanje u obrambenoj liniji, a za Dinamo je nastupao sve do 1957. Nakon što je dio karijere proveo u Njemačkoj, odnosno u Eintrachtu, jedan od najboljih hrvatskih obrambenih igrača vratio se u voljeni klub 1967. godine, ali ovoga puta u funkciji pomoćnog trenera. Zajedno s trenerom Brankom Zebecom vodio je iste godine zlatnu momčad Dinama u Kupu velesajamskih gradova, a u odlučujućoj utakmici finala i velikoj pobjedi na klupi je čak i zamijenio trenera Zebeca. Horvat je tako s Dinamom osvojio veliki Kup velesajamskih gradova - najvrijedniji trofej u povijesti modrog kluba.

Istaknuti igrač i trener u Dinamu je ostao do 1970. godine, a nakon toga ponovno odlazi u Njemačku gdje je i završio svoju trenersku karijeru.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • psukan 29.08.2012.

    R.I.P http://www.youtube.com/watch?v=2jM9LNmVNZY Gdje su sad ti ,, vjerni navijac" i Dinama sa svojim komentarima

  • novacka 29.08.2012.

    pokoj vječni istinskoj legendi Dinama

  • Nizozemac 28.08.2012.

    @NIAGARA @ Sramota je kad neki debili daju minuse na ovakve komentare stvarno zalosno !!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare