To je to što me zanima!

Umro Duško Popovski, legenda hrvatske futsal reprezentacije

Jedan od najboljih hrvatskih igrača futsala Duško Popovski (61) preminuo je u Zagrebu nakon duge i teške bolesti. Osvojio je šest 'Kutija šibica' i bio prvi kapetan hrvatske futsal reprezentacije
Vidi originalni članak

Uzor mnogim mladim igračima i šef obrane, prvi kapetan hrvatske futsal reprezentacije Duško Popovski (61) preminuo je u nedjelju navečer u Zagrebu.

Bio je jedan od 'senatora' Uspinjače te šesterostruki osvajač 'Kutije Šibica'. Tri je puta prestižni turnir osvojio upravo sa spomenutom Uspinjačom, a još po jednom sa Controm, Charliejem i Termotehnom Šela. Od 1982. bio je i kapetan zagrebačkog malonogometnog kluba, kao i prvi kapetan hrvatske futsal reprezentacije. 

Borio se s dugom i teškom bolesti, ali nažalost pomoći više nije bilo.

Prvim je nogometnim koracima vezan uz zagrebački Dinamo, ali nije se odlučio za karijeru u velikom nogometu. Postao je jedan od poznatih zagrebačkih haklera, po ćemu će ostati i upamćen na parketima i igralištima.

No, uz veliki nogomet vezala ga je ljubav prema tom sportu i brojna prijateljstva. S Cicom Kranjčarom, Markom Mlinarićem, Velimirom Zajecom...

Idi na 24sata

Komentari 26

  • purger'73 16.02.2021.

    Počivao u miru Božjem.🙏

  • wzenga 15.02.2021.

    Pop igrač,trener,duša od čovjeka...laka Ti hrvatska gruda 🙏❤️

  • 15.02.2021.

    dinamovci, prepoznajete li sve face na grupnoj slici?

Komentiraj...
Vidi sve komentare