Sport

Komentari 26

Umro Duško Popovski, legenda hrvatske futsal reprezentacije

Umro Duško Popovski, legenda hrvatske futsal reprezentacije

Jedan od najboljih hrvatskih igrača futsala Duško Popovski (61) preminuo je u Zagrebu nakon duge i teške bolesti. Osvojio je šest 'Kutija šibica' i bio prvi kapetan hrvatske futsal reprezentacije

Uzor mnogim mladim igračima i šef obrane, prvi kapetan hrvatske futsal reprezentacije Duško Popovski (61) preminuo je u nedjelju navečer u Zagrebu.

Bio je jedan od 'senatora' Uspinjače te šesterostruki osvajač 'Kutije Šibica'. Tri je puta prestižni turnir osvojio upravo sa spomenutom Uspinjačom, a još po jednom sa Controm, Charliejem i Termotehnom Šela. Od 1982. bio je i kapetan zagrebačkog malonogometnog kluba, kao i prvi kapetan hrvatske futsal reprezentacije. 

Borio se s dugom i teškom bolesti, ali nažalost pomoći više nije bilo.

Prvim je nogometnim koracima vezan uz zagrebački Dinamo, ali nije se odlučio za karijeru u velikom nogometu. Postao je jedan od poznatih zagrebačkih haklera, po ćemu će ostati i upamćen na parketima i igralištima.

No, uz veliki nogomet vezala ga je ljubav prema tom sportu i brojna prijateljstva. S Cicom Kranjčarom, Markom Mlinarićem, Velimirom Zajecom...

Najčitaniji članci