To je to što me zanima!

Umro nakon nokauta: Boksački savez istražuje smrt Jordanca

Al-Swaisat je preminuo u bolnici u Kielceu jedanaest dan nakon što je pretrpio nokaut na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Poljskoj. Borio se za život, no nažalost nije izdržao
Vidi originalni članak

Međunarodna boksačka federacija (Aiba) pokrenulo je neovisnu istragu o smrti 18-godišnjeg jordanskog boksača Rasheda Al-Swaisata, koji je preminuo prošlog mjeseca nakon zadobivene ozljede glave na Svjetskom prvenstvu za mlade u Poljskoj.

Al-Swaisat je preminuo u bolnici u Kielceu 11 dana nakon što je pretrpio nokaut na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Poljskoj. Al-Swaisat je pretrpio ozljedu glave u borbi protiv Estonca Antona Vinogradova.

Pomoć mu je prvo pružena u ringu, nakon čega je hitno prebačen u bolnicu gdje je operiran. Jedanaest dana borio se za život, no nažalost nije izdržao.

Sport Meksički boksač preminuo nakon izljeva krvi u mozak

Voditelj Centra za sportsku medicinu Sveučilišne bolnice Lausanne Vincent Gremeaux vodit će istragu, objavila je AIBA.

- Drago mi je pružiti podršku Aibi u ovom pitanju - rekao je Gremeaux.

- Moji zadaci kao neovisnog stručnjaka su pomoći u razjašnjavanju točnog tijeka događaja koji su doveli do boksačeve smrti i pregledati protokole i tretmane koji su slijedili povodom ove nesreće.

Osvrnut će se na okolnosti Rashedova sudjelovanja u natjecanju, prošlu medicinsku povijest, ozljedu, liječenje i protokole koji su tom prilikom slijedili.

PRVI PORAZ U KARIJERI Šok u Škotskoj: Boksač Mike Towell preminuo nakon borbe

- Boks je postigao ogroman napredak u sigurnosnom smislu i imamo sreću da su takve ozljede izuzetno rijetke u našem sportu - rekao je predsjednik AIBA-e Umar Kremlev.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • japanokinezjapano 25.05.2021.

    Vjerovati je da spužva u rukavicama nije bila dovoljno debela. Inače boks je plemenita vještina i od malo udaraca u glavu sa mekanim rukavicama ne može nikome ništa biti.

  • DUH RATNIKA...MPT 21.05.2021.

    Strašno je to što se djetetu dogodilo naravno, ali pogledajte malo i druge sportove i smrtnost,nažalost događa se. Boks ili voliš ili ne....

  • 21.05.2021.

    I onda mi netko ide pričati kako je boks plemenita vještina.Ma izvolite ljudi ako vas to veseli,udarajte se u glavu i uživajte

Komentiraj...
Vidi sve komentare