To je to što me zanima!

Union Berlin: Tradicija živi i na ovaj Božić... Prvi u Bundesligi!

Sve je počelo 2003. kada se 89 navijača polu-legalno skupilo na 'Stadionu kod stare utvrde' i zapjevalo na Božić. Sada je to tradicija koja briše ne samo generacijske nego i klupske granice
Vidi originalni članak

Dođe Božić, a blagdani dočekani ispred gradskog rivala na tablici. Poštenom navijaču ne treba puno više od toga, a u 'crvenome' dijelu Berlina već 16 godina Božić je posebna priča.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve je počelo 2003. kada se 89 navijača Union Berlina polu-legalno skupilo na 'Stadionu kod stare utvrde' i započelo - 'Weihnachtssingen'. Božićno pjevanje. Donijelo se kolača i vina, jelo, pilo i pjevalo Božićne napjeve na centru travnjaka.

Iz godine u godinu priča je poprimala sve veće razmjere da bi se 2015. sa terena i tribina 'An der Alten Försterei' iz 25.000 grla prolomila pjesma o Božiću. Sada je to tradicija koja briše ne samo generacijske nego i klupske granice.

Svake godine dođe svećenik, pastor Kanter, pa ponovi priču o Božiću, nađu se svirači sa saksofonima, klarinetima i sličnim instrumentima, a zbor gimnazije Emmy Noether povede pjesmu.

Svijeća i pjesmarica sa riječima Božićnih napjeva dočekaju svakog navijača na sjedalici i... Ore se Božićne pjesme sa stadiona. Zbor od 27 tisuća ljudi...

Union Berlin u kojem je kapetan bio naš sjajni sportaš i čovjek Damir Kreilach (30) ove je sezone po prvi puta u svojoj povijesti u Bundesligi, a povijesnu godinu završava na 11. mjestu sa bodom više ispred starije gradske sestre Herthe.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 7

  • domagoj264 27.12.2019.

    Nijemci slavite Božić dok još možete!😉

  • Baine 27.12.2019.

    Njemačka ce za 50 godina raditi slične stvari ovima ali za alaha.. Čak 5 milijuna Turaka živi tamo a da se ne priča o ovima što su nedavno došli iz Sirije i Afganistana

  • Alfa & Omega 27.12.2019.

    Prva liga 👍🏻🙂

Komentiraj...
Vidi sve komentare