To je to što me zanima!

United je izgubio bitku, Manuel Neuer ide u Bayern za 25 mil. €

Najtraženiji golman današnjice, Manuel Neuer (25) sve je dogovorio s Bayernom. U transferu "teškom" 25 milijuna eura iz Schalkea će pojačati redove bavarskog kluba
Vidi originalni članak

Nikad moja momčad nije igrala protiv boljeg golmana. Ponekad mi se činilo da Neueru ne možemo zabiti. Mislim da je on trenutačno najbolji golman svijeta, sipao je komplimente na račun Schalkeova golmana Alex Ferguson nakon polufinala Lige prvaka.

Manchester je krenuo po golmana, jer Edwin van der Sar je odlučio da je ovo definitivno njegova posljednja sezona. No Engleze je preduhitrio njemački Bayern. Manuel Neuer na golu Uniteda? Ostat će samo želja Fergusona i navijača...

Za istim su se stolom u berlinskom hotelu Regent u utorak našli izvršni predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge, direktor Karl Hopfner i sportski direktor Christian Nerlinger s direktorima Schalkea Horstom Heldtom i Peterom Petersom. Pregovori su trajali tri sata. 

Dva dana kasnije, vijest je potvrđena. Najtraženija golmanska "roba" ide u Bayern. Odšteta? Oko 25 milijuna eura. S tim da bi oko 18 milijuna eura trebao Bayern platiti za otkup Neuerovog ugovora koji ga veže za Schalke do 2012. godine, a sedam milijuna eura trebali bi mu Bavarci isplatiti u sljedeće četiri godine kroz bonuse, ovisno o uspjehu kluba u Ligi prvaka.

Neuerova godišnja primanja u bavarskom gigantu bit će nešto veća od šest milijuna eura, za četiri milijuna veća nego u Schalkeu. A kako bi 25 milijuna eura Bayern trebao isplatiti i za Neuerove plaće u sljedeće četiri godine, bavarski će klub na golmana Schalkea potrošiti 50 milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • threet 12.05.2011.

    Za tu lovu su mogli dovest Kelavu koji je 10 puta bolji od ovog 'golmana' i Barbarica s obzirom da im nedostaje obrambeni..i dogodine njihova i LP i prvenstvo..a s ovim na golu, tesko da ce ista postic..

  • Totti1976 12.05.2011.

    Dobar golman, ali nije vrhunski... Buffon je njegovih godina bio klasa više... Njemci od Kahn nisu imali vrhunskog golmana i sada ga hoće stvoriti pošto poto... Malo ga prenapuhuju više nego što bi trebali... Ima golmana njegovog kalibra u Europi samo nisu tako medijski eksponirani...

  • danijel00 12.05.2011.

    brani cuda.ali i prima stvarno smijesne golove.malo je precijenjen

Komentiraj...
Vidi sve komentare