To je to što me zanima!

Argentinski Messija slomio je United! Sjajna Barca ide dalje

Odlična Barcelona suvereno je prošla u polufinale Lige prvaka! Pao je United na Camp Nou 3-0, a heroj je bio Leo Messi koji je utrpao Englezima dva gola. Sve nade Manchestera uništio je Coutinho...
Vidi originalni članak

Prva dva pogotka za Katalonce postigao je Lionel Messi u 16. i 20. minuti, a konačnih 3-0 postavio je Philippe Coutinho u 61. minuti te je Barcelona s ukupnih 4-0 izborila nastup u polufinalu u kojem čeka boljeg iz dvoboja Liverpoola i Porta, u kojem Englezi imaju prednost od 2-0 iz prve utakmice odigrane u Liverpoolu.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić bio je u početnoj postavi i odigrao cijelu utakmicu, a uz nezaustavljivog Messija bio jedan od ponajboljih igrača u pobjedničkoj momčadi.

Dvoboj je obećavajuće počeo za momčad Ole Gunnara Solskjaera, jer je već u 1. minuti Marcus Rashford pogodio prečku. No, to je ostao najopasniji pokušaj Uniteda na Camp Nou. Nakon desetak minuta Barcelona je preuzela posjed lopte i već u 12. minuti se iz toga izrodila sporna situacija.

Ivan Rakitić je u sudaru s Fredom pao u kaznenom prostoru Uniteda, a njemački sudac Felix Brych dosudio kazneni udarac. No, na sugestiju pomoćnika u VAR sobi odlučio je pregledati snimku, nakon čega je, čini se opravdano, poništio svoju odluku, jer je Fred prvi startao na loptu, a hrvatski reprezentativac pao preko njegove noge.

Nepovoljan rasplet ove situacije samo je bio dodatni poticaj za domaću momčad. U 16. minuti Barcelonin kapetan Leo Messi postigao je prvi od svoja dva pogotka. Ivan Rakitić je napravio dobar pritisak na zadnji obrambeni red gostiju i presjekao loptu koja se odbila do Messija. Argentinac je s desnog boka krenuo prema sredini i sa 20-ak metara od gola preciznim udarcem pogodio desni donji kut vrata Manchester Uniteda.

Četiri minute poslije Argentinac je s gotovo iste pozicije, svojom lošijom, desnom nogom, postigao i drugi pogodak, iako nije dobro zahvatio loptu. Španjolski reprezentativni vratar De Gea bio je na lopti, ali mu je ona izmigoljila iz ruku i ispod njega prošla u mrežu.

Točku na i stavio je Coutinho predivnim golom u 61. minuti. Loptu je dobio od Messija, stao na 25 metara od gola i opalio u lijeve golmanove rašlje za erupciju oduševljenja na Camp Nou...

Tako je nakon tri uzastopna posrtanja u četvrtfinalu Barcelona prvi put nakon četiri godine ponovno u polufinalu Lige prvaka. Kad su Katalonci posljednji put bili tamo, završili su kao pobjednici Lige prvaka.    

Idi na 24sata

Komentari 175

  • izzypop 17.04.2019.

    Vanzemaljac.Čast mi je što sam živio u eri Mesija i gledao ovih 15 godina šta je sve uradio....

  • Logčno 16.04.2019.

    dirk_nowitzki89: Dirky .... hahahahaha. MESSI: 6 Balon d' Or loading. 6 Golden Boot loading, 3 Treble loading, 2 Sextuple loading ..... CRy7: Nema TEORIJE da uhvati Messijeve 4 zaredom nagrade za najboljeg strelca UCL. CRy7 igrač za velike utakmice ... hahahahaha, CRy7 došao u Juve da im pomogne da ispadnu iz Copa Italia i UCL ... hahaha

  • SUPERANTRAVEC 16.04.2019.

    Ako kazes nesta protiv barce na ovom clanku odma ti komentar maknu pa makar on bio i istinit😉

Komentiraj...
Vidi sve komentare