To je to što me zanima!

United srušio City uoči Dinama i 'redsima' uručio titulu prvaka

'Crveni vragovi' bili su veliki autsajder prije utakmice i koeficijent na njihovu pobjedu bio je čak 11. No, dokazali su onu staru nogometnu tvrdnju da u derbiju nema favorita. City je izgubio uoči puta za Zagreb
Vidi originalni članak

Manchester United šokirao je Manchester City i s 2-1 slavio u velikom gradskom derbiju! Na neki način je tako Liverpoolu praktički uručio naslov prvaka jer su 'redsi' sada ogromnih 14 bodova prednosti ispred 'građana'. Manchester City u srijedu gostuje kod Dinama u sklopu zadnjeg kola grupne faze Lige prvaka.

'Crveni vragovi' bili su veliki autsajder prije utakmice i koeficijent na njihovu pobjedu bio je čak 11. No, dokazali su onu staru nogometnu tvrdnju da u derbiju nema favorita. Pogotovo kada se radi o gradskom između takvih nogometnih velesila.

Utakmica je ustvari bila gotova već nakon prvog poluvremena. United je bolju igru u prvom dijelu okrunio golom Marcusa Rashforda iz penala u 23. minuti, a Anthony Martial povisio je na 2-0 šest minuta kasnije.

City je u nastavku bio bolja momčad, stvorio je više prilika i uglavnom se igralo u polovici Uniteda, no nedostajalo je koncentracije u završnici. Tračak nade vratio je Nicolas Otamendi u 85. minuti, mini pritisak trajao je sve do kraja i u jednom trenutku učinilo se čak da bi City mogao izjednačiti.

No, United se uspio obraniti i s Etihada je otišao s velika tri boda. Ovom pobjedom Solskjaerova momčad vratila se u borbu za četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • biberrr 08.12.2019.

    City je van forme,nema više šanse za titulu,a već dvije utakmice zaredom nije pobjedio ni u CL.

  • matija varga 08.12.2019.

    Dobro je Man Utd odigrao, brzo i okomito. Osobito u prvom poluvremenu, kad su mogli zabiti još poneki gol. City igrački dosta bolji od uniteda, no Solskjer je danas pokazao Hrabrost, na teren poslao trenutno najbolju napadacku formaciju koju je mogao složiti, i to se pokazalo dobitnom taktikom.

  • danko1471991 08.12.2019.

    Guardiola je dvije sezone zaredom poharao Englesku ligu i sad mu je cilj osvojiti još ligu prvaka i potražit će novi izazov, on je takav trener... Klopp je sa Liverpoolom osvojio LP i sad mu je cilj domaću ligu i to će ove sezone ostvariti i onda put Barcelone...

Komentiraj...
Vidi sve komentare