To je to što me zanima!

United u produžecima do FA kupa: Preuzima ga Mourinho?!

West Ham United zaigrat će kvalifikacije za Europsku ligu zahvaljujući pobjedi Manchester Uniteda u finalu FA kupa protiv Crystal Palacea nakon produžetaka na Wembleyju 2-1
Vidi originalni članak

Manchester United osvojio je FA kup prvi put nakon 12 godina ukupno 12. put u svojoj povijesti i tako se izjednačio na vrhu ljestvice najuspješnijih klubova najstarijeg klupskog nogometnog natjecanja na svijetu s Arsenalom.

"Crveni vragovi" pobijedili su Crystal Palace 2-1 u dramatičnoj finalnoj utakmici na Wembleyju nakon produžetaka. Londonska momčad povela je golom Jasona Puncheona na asistenciju Joela Warda 12 minuta prije kraja i bila na rubu senzacije.

Crystal Palace nikad nije osvojio FA kup, a put prema drugom porazu u drugom finalu otvorio mu je Juan Mata, koji je već u 81. minuti izjednačio rezultat nakon što mu je loptu lijepo primirio Marouane Fellaini te tako odveo finale u produžetke.

Iako je Chris Smalling u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog produžetka dobio drugi žuti karton, nije to obeshrabrilo United koji je u drugom dodatku napadao i došao do pobjedničkog gola Jesseja Lingarda koji je pogodio sjajan volej u 110. minuti.

Trijumf crvenih iz Manchestera znači da će West Ham United, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, kao sedmoplasirana momčad Premiershipa nastupiti u trećem pretkolu Europske lige sljedeće sezone i tako donijeti europski nogomet na novi, Olimpijski stadion.

Van Gaalovoj momčadi zahvalan je i Southampton koji će, umjesto u trećem pretkolu, zaigrati u fazi po skupinama Europske lige. Crystal Palace ostaje bez Europe.

Unatoč osvojenom trofeju, nizozemski stručnjak od idućeg bi tjedna trebao biti bivši, piše BBC, jer je već ranije dogovoreno kako će na klupu sjesti José Mourinho, koji je bez posla od prosinca. Kap koja je prelila čašu vlasnicima Uniteda bio je ostanak izvan prvih četiri kluba u prvenstvu, što znači da "vragovi" neće igrati Ligu prvaka.

FA kup, finale:

  • Crystal Palace - Manchester United 1-2 (Puncheon 78' / Mata 81', Lingard 110')
Idi na 24sata

Komentari 43

  • drmm 22.05.2016.

    ...van galu treba udijeliti cipelu...ma nije to nogomet na kojeg smo mi mančesterovci bili naučeni...kad je na klupi bio SAF...!!!

  • bornnl 22.05.2016.

    United osvaja Premiership dogodine sa Special One-om na klupi.

  • Matija1611 22.05.2016.

    slave koda su osvojili ligu prvaka😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare