Obavijesti

Sport

Komentari 43

United u produžecima do FA kupa: Preuzima ga Mourinho?!

United u produžecima do FA kupa: Preuzima ga Mourinho?!
1

West Ham United zaigrat će kvalifikacije za Europsku ligu zahvaljujući pobjedi Manchester Uniteda u finalu FA kupa protiv Crystal Palacea nakon produžetaka na Wembleyju 2-1

VIDEO

Manchester United osvojio je FA kup prvi put nakon 12 godina ukupno 12. put u svojoj povijesti i tako se izjednačio na vrhu ljestvice najuspješnijih klubova najstarijeg klupskog nogometnog natjecanja na svijetu s Arsenalom.

"Crveni vragovi" pobijedili su Crystal Palace 2-1 u dramatičnoj finalnoj utakmici na Wembleyju nakon produžetaka. Londonska momčad povela je golom Jasona Puncheona na asistenciju Joela Warda 12 minuta prije kraja i bila na rubu senzacije.

Crystal Palace nikad nije osvojio FA kup, a put prema drugom porazu u drugom finalu otvorio mu je Juan Mata, koji je već u 81. minuti izjednačio rezultat nakon što mu je loptu lijepo primirio Marouane Fellaini te tako odveo finale u produžetke.

Crystal Palace v Manchester United - FA Cup Final

Iako je Chris Smalling u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog produžetka dobio drugi žuti karton, nije to obeshrabrilo United koji je u drugom dodatku napadao i došao do pobjedničkog gola Jesseja Lingarda koji je pogodio sjajan volej u 110. minuti.

Trijumf crvenih iz Manchestera znači da će West Ham United, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, kao sedmoplasirana momčad Premiershipa nastupiti u trećem pretkolu Europske lige sljedeće sezone i tako donijeti europski nogomet na novi, Olimpijski stadion.

Van Gaalovoj momčadi zahvalan je i Southampton koji će, umjesto u trećem pretkolu, zaigrati u fazi po skupinama Europske lige. Crystal Palace ostaje bez Europe.

Unatoč osvojenom trofeju, nizozemski stručnjak od idućeg bi tjedna trebao biti bivši, piše BBC, jer je već ranije dogovoreno kako će na klupu sjesti José Mourinho, koji je bez posla od prosinca. Kap koja je prelila čašu vlasnicima Uniteda bio je ostanak izvan prvih četiri kluba u prvenstvu, što znači da "vragovi" neće igrati Ligu prvaka.

FA kup, finale:

  • Crystal Palace - Manchester United 1-2 (Puncheon 78' / Mata 81', Lingard 110')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz