To je to što me zanima!

US Open brani nastup Novaku, a on se nada: Držite mi palčeve

Za ulazak u SAD potrebna je potvrda o cijepljenju protiv korona virus, a Đoković to i dalje nema. Nedavno su organizatori poručili kako nitko bez potvrde neće igrati na turniru
Vidi originalni članak

Prije dvadesetak dana Novak Đoković osvojio je Wimbledon, došavši do svog 21. Grand Slam naslova u karijeri pa uzeo malo duži predah. Odmarao je s obitelji, uživao na Jadranu, trenirao capoeiru, susreo se s Ivom Karlovićem i Matom Pavićem na Korčuli...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vrhunski sportaš ne može dugo bez treninga pa se tako i Novak ovih dana vratio 'nabijanju loptice'. Priprema se za US open, posljednji Grand Slam turnir u sezoni, ali veliko je pitanje hoćemo li ga vidjeti na američkom tlu.

Za ulazak u SAD potrebna je potvrda o cijepljenju protiv korona virus, a Đoković to i dalje nema. Ne želi se cijepiti pa je zbog istog razloga danima bio zatvoren u imigracijskom hotelu u Melbourneu, vodio pravnu bitku s vlastima pa je u konačnici deportiran iz Australije zbog čega je propustio Australian Open. 

Srpski tenisač prijavio se za US Open, turnir počinje 29. kolovoza i traje sve do 11. rujna, ali obzirom na prijašnje stavove organizatora, trebat će se čudo dogoditi da ga zaista ugledamo na američkom tlu. 

Ipak, on se nada. 

- Želim samo da iskoristiti priliku da podijelim s vama koliko mi znače vaša podrška i ljubav koju mi šaljete ovih dana. Nisam je očekivao u tolikoj količini i zato je moja zahvalnost i veća! Zaista od srca veliko HVALA. Velika mi je čast što toliko ljudi podržava moju karijeru i želi me ponovo vidjeti na terenima širom svijeta. Ja se nastavljam pripremati i trenirati kao da ću se natjecati dok iščekujem odgovor postoji li bilo kakva mogućnost da putujem u Ameriku. Hvala vam i držite mi palčeve - napisao je Đoković na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Propuštanje US Opena bilo bi veliki udarac za njega. Kako je deportiran iz Australije, tri godine ne smije putovati u zemlju klokana, što znači kako će sljedeći Grand Slam igrati tek u lipnju sljedeće godine, a to je Roland Garros. Uz to, Rafael Nadal imao bi priliku još malo se odvojiti na vječnoj listi. Španjolac ima 22 Grand Slam naslova, a Nole ga lovi s jednim manje. 

Iako je osvojio Wimbledon, ATP je ukinuo bodove zbog zabrane ruskim i bjeloruskim tenisačima pa je Đoković pao na šestu poziciju. Taj pad mogao bi se nastaviti i u rujnu obzirom kako brani finale s US Opena iz prošle godine kada je izgubio od prvog tenisača svijeta Medvjedeva. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Let's Go Brendon 31.07.2022.

    Bravo za cenzuru obrisali mi poruku ako mu šta bude od pelca da mu proizvođači neće biti ništa dužni... 👎

  • Medenko 31.07.2022.

    Novak je mogao da nabavi potvrdu da je vakcinisan kao sto su mnogi sportisti i napravili ali covjek se bori protiv Farmaceutske mafijaske diktatature i tu mu skidam kapu do poda.

  • dex78 31.07.2022.

    Samoživi debil !

Komentiraj...
Vidi sve komentare