To je to što me zanima!

US Open: Karlović i Moser su izbacili braću Bryan u 1. kolu!

Ivo Karlović i Nijemac Frank Moser priredili su najveće iznenađenje na posljednjem Grand Slamu. U prvom kolu su izbacili najbolji svjetski teniski par sa 6-4, 2-6, 6-2
Vidi originalni članak

Godinama najbolji svjetski teniski par, braća Mike i Bob Bryan, ispali su u 1. kolu US Opena! Za to su krivci hrvatski tenisač Ivo Karlović i 34-godišnji Nijemac Frank Moser...

Hrvatsko-njemačka kombinacija pobijedila je sa 6-4, 2-6, 6-2 par koji je u karijeri osvojio čak jedanaest Grand Slam naslova. Isto tako, braća Bryan su tri puta bili najbolji na US Openu, a ove godine su branili titulu pobjednika. No, tu krunu su izgubili nakon samo sto minuta nastupa ove godine.

U meču su oba para imala po osam break-lopti, ali su Karlović i Moser iskoristili jednu više (3-2). U svakoj dionici je jedan par dominirao, s tim da je u trećem setu prednost bila debelo na strani Karlovića i Mosera koji su tako napravili uvjerljivo najveće iznenađenje u ovom dijelu turnira.

Recimo da Moser nikada nije ostvario ništa bitnoga u pojedinačnoj karijeri, dok je na ATP ljestvici parova trenutačno 68. na svijetu. Nema stalnog partnera, a već je ranije znao igrati u paru s Karlovićem.

Hrvatski tenisač je, podsjetimo, uspješno otvorio nastup u pojedinačnom dijelu. U tri seta je pobijedio Fernanda Gonzaleza u 1. kolu, a u četvrtak igra u 2. kolu protiv Francuza Richarda Gasqueta.


Uspješna u parovima nije bila, pak, hrvatska tenisačica Petra Martić koja je igrala s Ruskinjom Ksenijom Pervak. Sa 6-3, 1-6, 6-2 su protiv njih slavile Savčuk i Diatčenko.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • KRMAK_75 01.09.2011.

    Bravo za Ivu i Franka.Eto prilike Zimonjicu da osvoji US open.

  • user_116883 01.09.2011.

    Svaka cast!!

  • user_101158 31.08.2011.

    Ma Karlović je igrač za parove to govorim već duže vrijeme... pa on samo servira ili je as ili jedva vrate i ovaj zakuca... i ak igra s nekim boljim neki break napravi i to je to ;) bravo IVO! <3

Komentiraj...
Vidi sve komentare