To je to što me zanima!

Uskoro revolucija: I tenisačice će igrati na tri dobivena seta?

"Planiranje rasporeda s mečevima u tri seta je već dovoljan izazov. Tri seta nam bolje odgovaraju, ali smo spremne igrati u pet ako tako žele na velikim turnirima"
Vidi originalni članak

Uskoro bismo u tenisu mogli gledati pravu revoluciju. Kako tvrdi predsjednica WTA organizacije Stacey Allister, tenisačice su spremne igrati pet setova na Grand Slamovima, kao i njihove muške kolege.

- Spremne smo, željne i sposobne. Organizatori Grand Slam turnira samo to moraju zatražiti od nas - rekla je Allister.

Jedini bi problem u tom slučaju bila organizacija rasporeda.

- Planiranje rasporeda s mečevima u tri seta je već dovoljan izazov. Tri seta nam bolje odgovaraju, ali smo spremne igrati u pet ako tako žele na velikim turnirima - kaže Allister.

Dio tenisača smatra da nije u redu da su nagradni fondovi na Grand Slam turnirima isti za oba spola iako muškarci više vremena provode na terenu. Francuski tenisač Gilles Simon javno se pobunio protiv toga, a slično je razmišljanje iznio i Britanac Andy Murray. Stoga su u WTA-u spremni na promjene.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Iwax 28.09.2013.

    aleluja

  • domagoj2305 24.09.2013.

    najžalosnije je da jedna azarenka 2 puta više u karijeri zaradila od tommya hassa, za kaj za to kaj nemože otrčati za loptom i kaj urla koda joj neko siluje! da postoji na svijetu 20 igračica ko serena williams ok neka imaju takve nagrade, ali kad 5. igračica svijeta (sara erani) u 3 meča nemože sereni uzeti više od gema onda neznam kaj za reći a kad se u muškom tenisu igra meč između 1. i 5. onda je to "bitka na neretvi" pogledaj te malo prvih 20 igračica wta liste 9. kerber,14. suarez navaro (na us openu sa serenom 6-0 6-0) pa ana ivanović, pa halep mislim meni su to sve komedije!!!

  • AC.MILAN 24.09.2013.

    ovo je pošteno gledajući da one žele iste novce kao i muški, onda se i moraju truditi isto, tj. imati iste uvjete, a ne da igraju i po nekoliko sati manje, a isti novac. ako žele jednakost onda jednakost u svemu

Komentiraj...
Vidi sve komentare