To je to što me zanima!

Uspjeh mladih 'mrava': Juniori Zagreba postali prvaci Europe

Mlada i perspektivna generacija košarkaša Zagreba osvojila je sam vrh Europe. Na jakom Nike turniru u Barceloni uvjerljivo su svladali veliki Žalgiris i sve iznenadili...
Vidi originalni članak

Juniori Zagreba u finalu jakog juniorskog košarkaškog turnira u Barceloni svladali su Žalgiris 76-65. Na krilima izvrsnog trojca u sastavu Dario Šarić, Mario Hezonja i Mavra bili su nerješiva zagonetka za Litavce. Turnir koji se održava istodobno kad i turnir košarkaške Eurolige tako su završili s četiri pobjede u nizu, te ostvarili najveći uspjeh hrvatske košarke. U polufinalu su razbili Fenerbahče (107-68) nakon osvojenog prvog mjesta u skupini. 

Momčad pod vodstvom Andreja Tesle utakmicu protiv Žalgirisa prelomila je na samom kraju treće četvrtine kada rade seriju od 11-0. Došli su tako na 50-42, a tu prednost više nisu ispuštali. 

Najbolji kad mladih 'mrava' bio je Dario Šarić koji je postigao 19 poena, 14 skokova i 10 asista, dok je Hezonja zabio 19 poena, a Mavra 16 uz šest skokova. Šarić je proglašen i za najkorisnijeg igrača turnira. U četiri utakmice prosječno je postizao 20.3 poena, uz 12.3 skoka i 6.3 asistencije. Prosječni valorizacijski indeks mu je čak 29.3.

Kod Žalgirisa najefikasniji su bili Večvagars i Gudaitis s 13 poena.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Nisam Taj 09.05.2011.

    Mali saric triple double napravi u finalu i sta reci na to osim strasno ! Kakav ce to igrac biti bem ti misa...

  • bogomdan 08.05.2011.

    a da va sam nes pitam ko je prvak hrvatske u juniorskom djelu.. pa dubrava!!!

  • CoolLik 08.05.2011.

    nakon svih sugavih vijesti ovih dana evo jedne prave :D bravo decki i samo tako nastavite :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare