To je to što me zanima!

Uspješan kraj 2014. za Zadar i Cedevitu na domaćem parketu

Košarkaši Zadra i Cedevite pobijedili su u subotnjim utakmicama 15. kola ABA lige na svom parketu. U Krešinu je domu izgubio MZT, a u Draženovu Union Olimpija...
Vidi originalni članak

Cibona nije uspjela, no zato su Zadar i Cedevita slavljenički zaključili 2014. godinu u ABA ligi. Zadrani su u Dvorani Krešimira Ćosića bili bolji od skopskog MZT-a 74-69, a "vitamini" u Domu Dražena Petrovića od Union Olimpije 66-60. Iako konačni rezultat to ne sugerira, obje su hrvatske momčadi pobjedu mogli osigurati i puno većom razlikom.

Zadar je u Višnjiku uraganski krenuo protiv makedonske momčadi i uz seriju 7-0 u prvoj četvrtini nakon prvog predaha imao velikih 27-12. No tu je razigranost domaćina stala pa su gosti postupno smanjivali razliku. Na kraju treće četvrtine bilo je 59-51, a sredinom zadnje dionice i samo "minus 5" (62-57), no više od toga MZT ipak nije mogao.

Cedevita je u Draženovu domu zbog zauzetosti Doma sportova završnicom "Kutije šibica" ugostila Union Olimpiju i krenula usporeno. Slovenci su nakon prve četvrtine vodili 18-12, no sjajnom igrom u drugoj četvrtini Zagrepčani okreću zaostatak u vodstvo 32-29.

Kada je Delašovom tricom na kraju treće četvrtine prednost Cedevite narasla na 50-42, a potom i u 35. minuti na 61-46, činilo se kako je utakmica gotova, no tu su počeli problemi za Repešinu momčad. Ljubljančani su napravili seriju 14-3 i u posljednjoj minuti imali tri napada za dolazak u potpuni egal, no ipak nisu uspjeli. Bodovi su ostali Cedeviti.

Kod Zadrana su pobjedi najviše pridonijeli Ive Ivanov i James Florence s po 24 koša, a kod Zagrepčana Miro Bilan sa 17 poena. Cedevita je (privremeno) izbila na drugo mjesto ljestvice s omjerom 11-4 jer Budućnost svoju utakmicu protiv Igokee igra u nedjelju, dok je Zadar trenutno na šestoj poziciji s omjerom 6-8.

ABA liga, 15. kolo

  • Zadar - MZT Skoplje 74-69 (27-12, 17-18, 15-21, 15-18)
  • Cedevita - Union Olimpija 66-60 (12-18, 20-11, 18-15, 16-16)
Idi na 24sata

Komentari 34

  • NovicaMarsic 29.12.2014.

    Realno ako ne bude muljaze cetiri mesta u doigravanju pripast ce Zvezdi,Buducnosti,Cedeviti i Ciboni.Bit ce zanimljivo sigurno.Iako ne verujem realno da iko moze dobiti Zvezdu dva puta zaredom.S tim vise sto se ocekuje potpis i Bojana Dubljevica iz Valensije.

  • NovicaMarsic 29.12.2014.

    Kakav Partizan kakav Dule Vujosevic.Oni su dominirali dok su imali neogranicen budzet.Samo Kinsli je imao 290.000 evra.Sad lobiraju protiv ABA lige jer su navikli da muljaju.Kad se vidi kako su pobedili Solnok,Krku,Metalac sve je jasno.A,kakav mag je Vujosevic pokazao je u CSKA a pre toga u reprezentaciji.I sada navodno Macvan,Muric,Pavlovic igraju iz ljubavi.Da ne pominjemo da su krili finansije i zbog toga nisu ni usli u razmatranje za vajld- kartu.

  • Urk395 28.12.2014.

    Razlika izmedju Vujosevica i ostalih trenera je sto je on imao ogroman budzet i mogao je svih ovih godina sastaviti tim kakav je hteo. On je nikakav trener sto se pokazalo dok je vodio CSKA. U KSL sa svojim sudijama moze da dobije Zvezdu, u ABA sa sudijama koji nisu iz Srbije ne moze nikad! I ove godine Partizan ima vise novca od Zvezde, a Zvezda pravi dobre rezultate. Kad sa sadasnjim budzetom od 4 mil ne moze da napravi nista, ko zna koji je budzet ranije imao. A fora je sto on kuka i zali se na drzavu, na arape, ruse, ciu, biu, fbi i druge. Zvezda je sve svoje papire i poslovanja iz zadnjih 10 godina predala Evroligi. Zasto to ne uradi Partzan? Cega se plase? Plase se da ce biti otkrivene sve njihove prevare i manipulacije! I jos nesto, plata Vilijamsa je ista kao plata Macvana i Pavlovica tj 250k evra. Pozdrav :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare