To je to što me zanima!

Uspješna uvertira: Medveščak pobijedio rusku Ladu u gostima

Dvoboj je odlično počeo za hrvatskog predstavnika, jer je već u drugoj minuti Mark Katic iskoristio pogrešku domaćeg vratara Ilje Ježova
Vidi originalni članak

Hokejaši Medveščaka su na otvaranju nove sezone Kontinentalne hokejske lige (KHL) svladali na gostovanju Ladu s 3-2 (1-1, 0-1, 2-0) te tako po prvi put u povijesti ostvarili pobjedu u Togliattiju. 

Dvoboj je odlično počeo za hrvatskog predstavnika, jer je već u drugoj minuti Mark Katic iskoristio pogrešku domaćeg vratara Ilje Ježova. On je izašao s vrata kako bi zaustavio pločicu na ogradi iza svog gola, no spetljao se i predao ju hokejašu Medveščaka koji je lakoćom pogodio nebranjenu mrežu.

Medveščakovo vodstvo trajalo je šest minuta. Nakon isključenja Hedberga i Morissonna, 'medvjedi' su ostali u situaciji '5 na 3', što je ruska momčad iskoristila i preko Georgija Bjelousova stigla do izjednačujućeg pogotka u 8. minuti, a tih 1-1 bio je rezultat po završetku prve trećine.

Novi pogodak s igračem više donio je vodstvo Ladi u 29. minuti. Strijelac Bjelousov ovoga je puta bio asistent, a Viktor Komarov skinuo je paučinu, pogodivši gornji kut preko lijevog ramena vratara Dannyja Taylora. Za razliku od domaće momčadi, hokejaši Medveščaka u drugoj trećini u dva navrata nisu uspjeli realizirati brojčanu prednost na ledu.

No, to se promijenilo u posljednjoj trećini. Prvo je u 43. minuti Gilbert Brule na asistenciju Krejčika i Katica uspio svladati Ježova za izjednačenje na 2-2.

U 56. minuti Medveščak je pogotkom s igračem više ponovno došao do vodstva. Novi igrač 'medvjeda' bek Derek Smith, uputio je udarac s plave crte, netko od domaćih hokejaša je malo skrenuo pločicu, a pokriveni vratar Ježov nije uspio reagirati.

U preostale četiri i pol minute domaća momčad nije uspjela postići izjednačujući pogodak pa je Medveščak u svom trećem pokušaju uspio doći do prve pobjede na gostovanju u Togliattiju te tako na najbolji način otvorio svoju četvrtu sezonu u KHL-u.

Drugu utakmicu Medveščak će odigrati u petak, 26. kolovoza, kod Ak Barsa u Kazanju (18 sati).

LADA - MEDVEŠČAK 2-3 (1-1, 1-0, 0-2)

Strijelci: 0-1 Katic (2), 1-1 Bjelousov (18) - PP2, 2-1 Komarov (29) - PP1, 2-2 Brule (43) - PP1, 2-3 Smith (56) - PP1

Idi na 24sata

Komentari 15

  • tuti fruti 11 24.08.2016.

    Počela hokej groznica ,a na teletekstu nema tablice khl hokeja ,a jesu nemarni ti ljudi koji rade na teletekstu treba ih zamjeniti za cijelu sezonu igranja khl .

  • Orahova1 23.08.2016.

    Medvedi power .

  • cudak 1 23.08.2016.

    sjebali mi listič

Komentiraj...
Vidi sve komentare