To je to što me zanima!

Utakmica karijere: Ukić s 22 koša slomio Spurse!

Naš jedini NBA košarkaš ubacio je pet od svoja 22 poena u zadnjoj minuti utakmice u kojoj je Toronto svladao San Antonio Spurse 91-89
Vidi originalni članak

Raptorsi su ostvarili najvrjedniju pobjedu ove sezone, i to bez dvojice glavnih igrača, Chrisa Bosha i Josea Calderona, a nakon što se i prvoj četvrtini ozlijedio i treći starter Joey Graham, ostali su na rotaciji od samo osam igrača.
Roka je trener Triano na parketu držao čak 30 minuta, a Splićanin mu se odužio najboljom partijom NBA karijere - 22 poena (šut 9-13, trice 2-3, slobodna bacanja 2-2), dva skoka, tri asistencije, te po jedna osvojena i izgubljena lopta. No što jejoš važnije, Ukić je posebno zablistao u završnici. U posljednju minutu utakmice Raptorsi su ušli s minusom od četiri poena, a onda je Roko zabio tricu iz kuta, pa u prodoru preko Tonyja Parkera pogodio za vodstvo Raptorsa 90-89. Nakon što je Jermaine O'Neal ubacio samo jedno slobodno bacanje, Spursi su imali napad za produžetak, ali Ukić je dovoljno zasmetao Parkeru, koji nije uspio pogoditi ni obruč.
- Znam kako mi je loš postotak trice u sezoni, pa nisam uopće ni razmišljao opalivši onu iz kuta. Da jesam, vjerojatno bih promašio - priznao je Ukić TV-reporteru nakon utakmice, u kojoj su ga proglasili najboljim igračem.
- Ovo mi puno znači za samopouzdanje i nadam se da ću pomoći momčadi da se dokopa doigravanja u drugom dijelu sezone - dodao je Roko, te uz ovacije gotovo rasprodanog Air Canada Centra otrčao u svlačionicu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • JAX 12.02.2009.

    sramotno malo komentara za tako vaznu vijest

  • JAX 12.02.2009.

    nadam se da ce bit u startnoj petorci allstara za rookieje

  • mkirilenko 12.02.2009.

    bravo majstore! trebaš imat jaja završit dva zadnja napada protiv parkera, bravo roko

Komentiraj...
Vidi sve komentare