To je to što me zanima!

Utakmica ni za što, ali hoće li Lino riskirati pobjednički niz?

Hrvataska protiv Češke igra utakmicu bez ikakva značaja. U polufinalu već je, ako pobijedi Čehe pa izgubi od Španjolske, završit će druga, ako izgubi danas pa pobijedi Španjolce, završit će prva
Vidi originalni članak

Let za Stockholm logistika HRS-a već priprema,  karte se printaju, ali koferi su još uvijek raspakirani u Beču. Nije to do dvojbe idemo li u Švedsku ili ne, već do toga da treba ostati koncentriran na završetak preostalog posla u Beču.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

A pod preostalim poslom u Beču mislimo na Češku i Španjolsku. Nema nervoze, obje utakmice bit će u revijalnom tonu, a Lino i dečki mogu si dati oduška. Tri slavlja u prvom krugu, rutinsko rješavanje domaćina na otvaranju drugog dijela, a onda i preokret s minus pet protiv Njemačke stvorilo je oko hrvatske rukometne reprezentacije atmosferu kakvu već dugo ne pamtimo. 

PRIČA IGORA KARAČIĆA 'Najveći sam šaljivac, navijači su mi pjevali pod prozorom...'

Ponedjeljak u 16:00 Hrvatska ima zakazan susret s Česima, reprezentacijom koja još jedina u skupini nema niti jedan bod i protiv Hrvatske zaista ne bi trebala imati šanse.

Pa čak i da izgubimo obje naredne utakmice, a Njemačka, Austrija ili Bjelorusija dođu do poravnanja bodova, u međusobnom ogledu i dalje kotiramo bolje i zajedno s 'furijom' putujemo u Švedsku.

Sjajna prilika za odmor

Može se Lino tu poigravati sa sastavom na terenu, možda čak i sa svojim fetišem sedam na šest, može kako hoće. 

Mogao bi na gol stati Ašanin da se Šego odmori ili će ipak Marin protiv Čeha popravljati svoj 'score' i podizati samopouzdanje nakon ne baš najboljeg izdanja protiv Nijemaca? Mogao bi napokon na red doći i odmor motora reprezentacije Duvnjaka, Cindrića, Karačića i Stepančića. Naši vanjski igrači koji su svaku utakmicu do sada zaista ostavili srce na terenu, a nisu dobili poštedu niti protiv Srbije, iako ju je Lino najavljivao. 

JA SAM CRO SHREK Bio sam najniži specijalac, a s Laudom sam ležao u bolnici...

Ali, to će nam zamijeniti izraubanog Stepančića? Njegova ljevica zabila je toliko ključnih golova, a konkretnu zamjenu na toj poziciji nemamo. Taj je rizik Červar preuzeo odlaskom na prvenstvo s jednim desnim vanjskim uz nadu da ga može odigrati i Duvnjak i ponekad Horvat

Na lijevom vanjskom bi minute protiv Čeha mogli povećati Šarac i Mamić. Striktnu zamjenu za srednjega nemamo, osim standardnih igrača, ali zato na pivotu možemo birati do mile volje. Musa, Marić, Šipić, Brozović. Ne znaš koji je čvršći i stasitiji da 'razbaca' Čehe s linije.

LUKA STEPANČIĆ: 'Puni smo modrica, ali najjača smo momčad Eura mentalno!'

Horvat će se čak i moći odmoriti jer može uskočiti Matanović, ali ljubuški krilni igrač Mandić, morat će izgurati jer je Lino doveo četvrtog pivota na prvenstvo, a Valentina Ravnića maknuo s popisa.

Červarov rizik ili 'ziherica'?

E, sad ostaje pitanje - usudili se Červar igrati s pobjedničkim nizom? Atmosfera je sjajna, Beč je glavni grad Hrvatske barem na tjedan dana, tribine obojene u crvenu, bijelu i plavu, a Lijepa li si pjeva se na svakome uglu. Bi li rizik protiv, realno, slabe Češke i moguć poraz ili remi narušio pobjednički mentalitet, iako ne bi apsolutno ništa značio po pitanju borbe za medalju? Ha, možda. 

Možda bi se našao koji pametni pa rekao: 'Ako gubimo od njih, nismo zaslužili medalju!' Goran Šrem kaže: 'Ma u priči oko Češke ne želim čuti ništa osim pobjede'.

NORVEŠKA - ŠVEDSKA 23-20 Norvežani bez iznenađenja! Slavili i izbacili Švedsku s Eura

A možda nam svima bude krivo dođu li najbolji hrvatski rukometaši ozlijeđeni, umorni i iscrpljeni u Stockholm pa ne budu imali snage za odigravanje ključnih utakmica polufinala i (daj Bože) finala. David Mandić je do sada odigrao najviše od Hrvata - čak 266 minuta. Zlaja 259, Kefa  251 minutu. Cindra, Kara i Dule imaju nešto manje od 200 odigranih minuta. Previše? Je. 

Na izborniku je odluka - riskirati, ali vidjeti kako dišu mladi i manje iskusni igrači ili zapovjediti glavnim zvijezdama: 'Stisnite zube, igrate za Hrvatsku!'

Konačnu odluku saznat ćemo u 16:00.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 20.01.2020.

    Prva postava 15-20 min čisto da ne izgube ritam, a ovo ostalo nek Mamić, Šarac, Hrstić igraju. Protiv Španjolaca ipak malo ozbiljnije.

  • 20.01.2020.

    Lino ako si pametan, odmaraj pod hitno Duvnjaka, Cindrića, Musu i Karaćića. Čehe sa drugom ekipom moguće je dobiti, a i posljednju utakmicu protiv Španjolaca da 10 razlike izgubimo, nije bitno i ne treba se umarati sa tim, igrali mi protiv Norvežana, Mađara ili Slovenaca dobar posao smo već obavili, u polufinalu smo... matematički, najvažniji posao urađen je protiv veoma jake Njemačke. Kauboji samo hrabro naprijed.

  • franjo12_1 20.01.2020.

    Prva postava treba odigrat 20 min i pustit mlade neka trgaju.. suludo bi bilo umarat bzvze duvnjaka cindrica stepancica..

Komentiraj...
Vidi sve komentare