Luka Stepančić: Puni smo modrica, ali najjača smo momčad Eura mentalno! | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 19

'Puni smo modrica, ali najjača smo momčad Eura mentalno!'

'Puni smo modrica, ali najjača smo momčad Eura mentalno!'
1

Bilo je teško zaspati, ali i još ljepše probuditi se znajući da smo napravili taj korak koji smo zacrtali. Stigli smo pet razlike i pokazali da smo mentalno najjača ekipa na ovom turniru, kaže Luka Stepančić nakon Njemačke

VIDEO

Slavlje? Samo ono neizbježno na terenu s punom bečkom dvoranom Hrvata i tek malo u svlačionici i autobusu...

- Nismo mogli više jer bilo je kasno, imali smo pola sata s obiteljima da provedemo i otišli u krevet iako nam je trebalo dosta da zaspemo zbog adrenalina, emocija i svega što se dogodilo - opisao je Luka Stepančić večer u kojoj je pala Njemačka (25-24), a Hrvatska uzletjela prema Stockholmu i polufinalu Europskog prvenstva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

35:41

- Bilo je još ljepše probuditi se znajući da smo napravili taj korak koji smo zacrtali. Stigli smo pet razlike i pokazali da smo mentalno najjača ekipa na ovom turniru. 

I ekipa koja će istrpjeti sve batine. Nijemci su udarali gdje su i koliko stigli, plavokosi div Wiencek i njegov 'partner u zločinu' Pekeler najviše, kao da su se natjecali koji će jače. Plavica, pretpostavljamo stoga, ima dosta.

- Ha, ha. Ima ih, ali bole puno manje nego inače. Oni godinama igraju tako, no vratili smo im i mi nešto.

Kad nema tko, hoće Duvnjak! A Kara će ujutro brojati modrice
Kad nema tko, hoće Duvnjak! A Kara će ujutro brojati modrice

Sljedeći će put, priznao je kasnije, malo manje prilaziti tom opasnom društvu iz Kiela. Jeste li vi svoje barem počastili nekom skladbom u hotelu?

- Pa htio sam, ali ovaj klavir u hotelu je zaključan. Probao sam.

Probat ćemo sutra bez stresova odraditi Češku. Nije tako bilo prije dvije godine za peto mjesto na Euru. Dobili smo jedva 28-27.

- Da, ne odlučuje utakmica ni o čemu, ali svaki bi nepotreban poraz narušio atmosferu i unio nepotrebnu nervozu. Ja, također, moram paziti i dozirati svoju snagu.

Pakleni vs Kauboji: Duvnjakova generacija ima što i Balićeva!
Pakleni vs Kauboji: Duvnjakova generacija ima što i Balićeva!

Nema baš tih Čeha među elitom, ali jedan je s našim Kefom u Pick Szegedu. I to baš njegov konkurent za minute, desni vanjski Stanislav Kašparek.

- Ma, dečko je top, stvarno je super, dobri duh svlačionice. Priča i hrvatski, pa se priklonio ovom našem balkanskom društvu. Družimo se dosta, ali moram reći da stvarno uvijek kasni i da je zaboravan. Vani je, primjerice, -10, a on jedini bez jakne i kape.

Nek i sutra bude -10. Za njega i sve Čehe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović