Sport

Komentari 19

'Puni smo modrica, ali najjača smo momčad Eura mentalno!'

'Puni smo modrica, ali najjača smo momčad Eura mentalno!'

Bilo je teško zaspati, ali i još ljepše probuditi se znajući da smo napravili taj korak koji smo zacrtali. Stigli smo pet razlike i pokazali da smo mentalno najjača ekipa na ovom turniru, kaže Luka Stepančić nakon Njemačke

Slavlje? Samo ono neizbježno na terenu s punom bečkom dvoranom Hrvata i tek malo u svlačionici i autobusu...

- Nismo mogli više jer bilo je kasno, imali smo pola sata s obiteljima da provedemo i otišli u krevet iako nam je trebalo dosta da zaspemo zbog adrenalina, emocija i svega što se dogodilo - opisao je Luka Stepančić večer u kojoj je pala Njemačka (25-24), a Hrvatska uzletjela prema Stockholmu i polufinalu Europskog prvenstva.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Bilo je još ljepše probuditi se znajući da smo napravili taj korak koji smo zacrtali. Stigli smo pet razlike i pokazali da smo mentalno najjača ekipa na ovom turniru. 

I ekipa koja će istrpjeti sve batine. Nijemci su udarali gdje su i koliko stigli, plavokosi div Wiencek i njegov 'partner u zločinu' Pekeler najviše, kao da su se natjecali koji će jače. Plavica, pretpostavljamo stoga, ima dosta.

- Ha, ha. Ima ih, ali bole puno manje nego inače. Oni godinama igraju tako, no vratili smo im i mi nešto.

Sljedeći će put, priznao je kasnije, malo manje prilaziti tom opasnom društvu iz Kiela. Jeste li vi svoje barem počastili nekom skladbom u hotelu?

- Pa htio sam, ali ovaj klavir u hotelu je zaključan. Probao sam.

Probat ćemo sutra bez stresova odraditi Češku. Nije tako bilo prije dvije godine za peto mjesto na Euru. Dobili smo jedva 28-27.

- Da, ne odlučuje utakmica ni o čemu, ali svaki bi nepotreban poraz narušio atmosferu i unio nepotrebnu nervozu. Ja, također, moram paziti i dozirati svoju snagu.

Nema baš tih Čeha među elitom, ali jedan je s našim Kefom u Pick Szegedu. I to baš njegov konkurent za minute, desni vanjski Stanislav Kašparek.

- Ma, dečko je top, stvarno je super, dobri duh svlačionice. Priča i hrvatski, pa se priklonio ovom našem balkanskom društvu. Družimo se dosta, ali moram reći da stvarno uvijek kasni i da je zaboravan. Vani je, primjerice, -10, a on jedini bez jakne i kape.

Nek i sutra bude -10. Za njega i sve Čehe.

Najčitaniji članci