Sport

Komentari 25

Utakmica ni za što, ali hoće li Lino riskirati pobjednički niz?

Utakmica ni za što, ali hoće li Lino riskirati pobjednički niz?

Hrvataska protiv Češke igra utakmicu bez ikakva značaja. U polufinalu već je, ako pobijedi Čehe pa izgubi od Španjolske, završit će druga, ako izgubi danas pa pobijedi Španjolce, završit će prva

Let za Stockholm logistika HRS-a već priprema,  karte se printaju, ali koferi su još uvijek raspakirani u Beču. Nije to do dvojbe idemo li u Švedsku ili ne, već do toga da treba ostati koncentriran na završetak preostalog posla u Beču.

A pod preostalim poslom u Beču mislimo na Češku i Španjolsku. Nema nervoze, obje utakmice bit će u revijalnom tonu, a Lino i dečki mogu si dati oduška. Tri slavlja u prvom krugu, rutinsko rješavanje domaćina na otvaranju drugog dijela, a onda i preokret s minus pet protiv Njemačke stvorilo je oko hrvatske rukometne reprezentacije atmosferu kakvu već dugo ne pamtimo. 

Ponedjeljak u 16:00 Hrvatska ima zakazan susret s Česima, reprezentacijom koja još jedina u skupini nema niti jedan bod i protiv Hrvatske zaista ne bi trebala imati šanse.

Pa čak i da izgubimo obje naredne utakmice, a Njemačka, Austrija ili Bjelorusija dođu do poravnanja bodova, u međusobnom ogledu i dalje kotiramo bolje i zajedno s 'furijom' putujemo u Švedsku.

Sjajna prilika za odmor

Može se Lino tu poigravati sa sastavom na terenu, možda čak i sa svojim fetišem sedam na šest, može kako hoće. 

Mogao bi na gol stati Ašanin da se Šego odmori ili će ipak Marin protiv Čeha popravljati svoj 'score' i podizati samopouzdanje nakon ne baš najboljeg izdanja protiv Nijemaca? Mogao bi napokon na red doći i odmor motora reprezentacije Duvnjaka, Cindrića, Karačića i Stepančića. Naši vanjski igrači koji su svaku utakmicu do sada zaista ostavili srce na terenu, a nisu dobili poštedu niti protiv Srbije, iako ju je Lino najavljivao. 

Hrvatska i Njemačka u utakmici 2. kola skupine I Europskog prvenstva u rukometu

Ali, to će nam zamijeniti izraubanog Stepančića? Njegova ljevica zabila je toliko ključnih golova, a konkretnu zamjenu na toj poziciji nemamo. Taj je rizik Červar preuzeo odlaskom na prvenstvo s jednim desnim vanjskim uz nadu da ga može odigrati i Duvnjak i ponekad Horvat

Na lijevom vanjskom bi minute protiv Čeha mogli povećati Šarac i Mamić. Striktnu zamjenu za srednjega nemamo, osim standardnih igrača, ali zato na pivotu možemo birati do mile volje. Musa, Marić, Šipić, Brozović. Ne znaš koji je čvršći i stasitiji da 'razbaca' Čehe s linije.

Horvat će se čak i moći odmoriti jer može uskočiti Matanović, ali ljubuški krilni igrač Mandić, morat će izgurati jer je Lino doveo četvrtog pivota na prvenstvo, a Valentina Ravnića maknuo s popisa.

Hrvatska i Austrija susreli se u drugom krugu Europskog prvenstva u rukometu

Červarov rizik ili 'ziherica'?

E, sad ostaje pitanje - usudili se Červar igrati s pobjedničkim nizom? Atmosfera je sjajna, Beč je glavni grad Hrvatske barem na tjedan dana, tribine obojene u crvenu, bijelu i plavu, a Lijepa li si pjeva se na svakome uglu. Bi li rizik protiv, realno, slabe Češke i moguć poraz ili remi narušio pobjednički mentalitet, iako ne bi apsolutno ništa značio po pitanju borbe za medalju? Ha, možda. 

Možda bi se našao koji pametni pa rekao: 'Ako gubimo od njih, nismo zaslužili medalju!' Goran Šrem kaže: 'Ma u priči oko Češke ne želim čuti ništa osim pobjede'.

Hrvatska i Njemačka u utakmici 2. kola skupine I Europskog prvenstva u rukometu

A možda nam svima bude krivo dođu li najbolji hrvatski rukometaši ozlijeđeni, umorni i iscrpljeni u Stockholm pa ne budu imali snage za odigravanje ključnih utakmica polufinala i (daj Bože) finala. David Mandić je do sada odigrao najviše od Hrvata - čak 266 minuta. Zlaja 259, Kefa  251 minutu. Cindra, Kara i Dule imaju nešto manje od 200 odigranih minuta. Previše? Je. 

Na izborniku je odluka - riskirati, ali vidjeti kako dišu mladi i manje iskusni igrači ili zapovjediti glavnim zvijezdama: 'Stisnite zube, igrate za Hrvatsku!'

Konačnu odluku saznat ćemo u 16:00.

Hrvatska i Austrija susreli se u drugom krugu Europskog prvenstva u rukometu

Najčitaniji članci