To je to što me zanima!

Utakmica za LP i - 120.000 eura

Osijekom se šuška da će za drugo mjesto igrači dobiti milijun i pol eura. Lokomotiva premije za drugo mjesto nema, kao ni Rijeka. Osijek 17 mjeseci nije izgubio kod kuće, Lokomotiva nikoga iz vrha nije dobila vani
Vidi originalni članak

Hrvatski su nogometni fanovi u srijedu bili gotovo nepodijeljeni uz Slavena Bilića u njegovoj utakmici od 200 milijuna funti. Toliko su naime izračunali Englezi da vrijedi ulazak u Premier ligu, jer toliko svaki engleski prvoligaš dobije na početku sezone zajamčeno, prvenstveno zbog TV prava.

E, u Hrvatskoj se danas igra jedna od najvećih, najvažnijih utakmica sezone. Osijek i Lokomotiva u izravnom okršaju za mjesto u pretkolu Lige prvaka.

Pogledajte video: Slavlje Osijeka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedina je poveznica s Engleskom što će također biti bez publike. Kohorta je najavila videozid, dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović Šimunović napustio je sjednicu Izvršnog odbora kad su odlučili da gledatelji ne smiju doći, ali tribine će ostati prazne.

NEZADOVOLJNI ODLUKAMA U Osijeku 'udarili' na Mamiće i Šukera, policija maknula natpis

Ulog je, dakle, drugo mjesto i Liga prvaka, a zarada - 120.000 eura! Tolika je razlika novca koju dobije klub za nastup u 2. pretkolu Lige prvaka u odnosu na 2. pretkolo Europske lige. Od Uefe. Sve ostalo je nažalost minorno: ni jednima ni drugima ako pobijede neće pohrliti sponzori s ruksacima novca niti će za TV prava dobiti više.

Štoviše, Damir Mišković vrlo je plastično objasnio što će im se dogoditi na primjeru svoje Rijeke:

- Nama je naslov prvaka bio financijski minus! Jer moraš isplatiti premije, a zarada od sponzora nije toliko veća. Nažalost, to je hrvatska realnost.

Pa kad smo već na premijama, Osijekom se šuška da će mađarski vlasnici za drugo mjesto premirati igrače s milijun i pol eura. Naravno, za cijelu momčad, ne po glavi. Lokomotiva premije za drugo mjesto nema, ali ima za osvajanje Kupa i ulazak u europske skupine, no, kako kažu, iznos je mnogo skromniji. Dok Rijeka, koja također može biti druga ako pobijedi Istru i u Gradskom vrtu završi remijem, nema premije za titulu doprvaka.

Hrvatski doprvak, dakle, ulazi u 2. pretkolo Lige prvaka, baš kao Dinamo, ali uz puno teži put jer neće biti nositelj i na drugoj je strani ždrijeba gdje su doprvaci jačih liga poput PAOK-a, Viktorije Plzen, bečkog Rapida i doprvaka Turske, što će biti Trabzonspor, Sivasspor ili Besiktas. Uefa za taj nastup daje 380.000 eura, dok je ulazak u 4. pretkolo još 480.000 eura, a u skupinu 15,25 milijuna eura.

IVICA KULEŠEVIĆ: 'Bolji smo od Lokomotive! Vruća krv, hladna glava i veliko srce... Tako Osijek ide po Ligu prvaka'

Treći i četvrti na tablici idu u 2. pretkolo Europske lige, što Uefa premira s 260.000 eura. Ulazak u 3. pretkolo EL je 280.000, u playoff 300.000 i tek ulazak u skupinu je ozbiljnija lova - 2,92 milijuna eura.

Osijek je favorit (1,90 na pobjedu, a na lokose 3,70), dobrim dijelom i zbog toga što nije izgubio kod kuće 17 mjeseci. Zadnji gost koji je u Gradskom vrtu slavio bio je Hajduk 3. veljače 2019. Bilo je 1-0, zabio je Caktaš, Osijek je vodio Zekić, a Hajduk Oreščanin. Otad: 25 utakmica, 18 pobjeda i sedam remija.

Lokosi, pak, u ovoj sjajnoj sezoni nisu u gostima dobili nikoga od najvećih rivala. Pobjeđivali su Slave, Goricu, Inter, Istru i Varaždin, a u Osijeku su upisali najteži poraz sezone 4-0. U dvije međusobne utakmice u Zagrebu jednu je dobila Lokomotiva 2-1, jednu Osijek 1-0.

Kiksali su u zadnjim kolima i jedni i drugi, Kulešević ima i vrjedniju momčad od Tomića, a Lokomotivi je ipak vrhunac sezone finale Kupa za sedam dana u Šibeniku protiv Rijeke.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 25.07.2020.

    zanimljivo da od tolikog utjecaja maminja u loksi nikad ni jedan bivši igrač (a nije da ih nije bilo stotine) nije izišao u javnost s pričom o utjecaju mamića u loksi... nije da bi ovaj iz hercegovine išta mogao za osvetu napraviti ikome, a pogotovo ako su dečku u inozemstvu i nikakve veze nemaju sa HNL-om.. ali eto, nek je to sve namješteno i nek sve to tata dirigira a ovce pasu....

  • 25.07.2020.

    Nerjeseno i Rijeka ide na drugu poziciju Osijek - Lokomotiva 2:2 Rijeka- Istra 5:1

  • mihic82 25.07.2020.

    Pa za tv prava ce dobiti više

Komentiraj...
Vidi sve komentare