Obavijesti

Sport

Komentari 53

Bilić: Ovo je veliki uspjeh, ali s vođenjem Hrvatske i Hajduka se ipak ništa ne može usporediti

Bilić: Ovo je veliki uspjeh, ali s vođenjem Hrvatske i Hajduka se ipak ništa ne može usporediti
1

Još ću dva-tri dana biti na Otoku, obitelj mi je u Hrvatskoj, a u domovinu dolazim na odmor. Mislim da ćemo imati tri, tri i pol tjedna odmora, rekao nam je Slaven Bilić (51) nakon što je s WBA izborio Premiership

VIDEO

Molim te, samo nemoj duljiti, toliko sam izjava dao ovih dana i od sinoć, rekao je u svojem stilu Slaven Bilić na početku razgovora.

S njim se o nogometu uvijek može pričati satima, ali nakon ovakvih neprospavanih noći uvijek treba imati razumijevanja.

Pedeseta mu je na klupi West Bromwich Albiona bila sretna. Odigrao je 2-2 protiv QPR-a kod kuće, ali ostali rezultatu su mu išli na ruku. Vratio je WBA nakon dvije godine u Premiership, a u najjačoj ligi svijeta će se kao trener okušati drugi put nakon West Hama od 2015. do 2017. godine.

Pokretanje videa...

WBA slavi ulazak u Premiership 01:05

- Ujutro smo u razgovorima igrače pripremali na sve varijante. Jedna od njih je bila i ta ako bude neriješeno u posljednjih 15-ak minuta. Tako se i dogodilo, svi smo krenuli u napad, po pobjedu, ali nije nas išlo. Pitam kako stoji Brentford, a oni kažu 1-1, desetak minuta do kraja. Nismo se mogli osloniti na to. Gol Brentforda njih vodi u Premiership, mi i dalje napadamo i napadamo, a onda mi kažu da Brentford gubi 2-1 od Barnsleya. Pitam koliko je do kraja, odgovaraju da je nadoknada. Sve se mijenja, stanimo na loptu i čuvajmo 2-2, jer ako primimo gol i Fulham zabije, onda opet ostajemo bez drugog mjesta. Rekoh sam sebi: 'Ako Brentford zabije dva gola za pobjedu u sudačkoj nadoknadi, onda ljudima svaka čast, ali vjerujem da neće' - prepričao nam je trenutke drame u Championshipu bivši hrvatski izbornik.

Englezima je nakon ulaska u Premiership poručio kako osjeća isti ponos kao kad je bio hrvatski izbornik.

Championship - West Bromwich Albion v Queens Park Rangers

- U svakom poslu, u svakom klubu sam davao sve od sebe. Tako je i ovdje, dao sam posljednji atom snage da uđemo u Premiership. Emocije su jake, to je razumljivo, ovo je veliki uspjeh, ali se s vođenjem Hrvatske i Hajduka ništa ne može usporediti, to su neke posebne emocije - kaže Bilić, koji je rođeni Splićanin i hajdukovac cijeli život. Splićane je vodio na početku trenerske karijere 2001/2002., a izbornik je bio od 2006. do 2012. godine.

Mnogi su ovu dramu s WBA usporedili s onom dramom s Turskom u Beču u četvrtfinalu Eura 2008. godine. Izgrlio se Slaven s igračima na travnjaku, a onda je imao medijskih obveza.

Bilić: Ponosan sam jednako kao kad sam bio izbornik Hrvatske
Bilić: Ponosan sam jednako kao kad sam bio izbornik Hrvatske

- Navijači su bili na ulici, na cesti pokraj stadiona i igrači su otišli slaviti s njima. Ja nisam mogao, nisam izlazio zbog obveza, ali vidio sam da je bilo veselo. Naravno da se u takvim trenucima ne pazi na nekakvu distancu, ne razmišlja se o koroni. Pa tako se slavilo i u Liverpoolu i Leedsu i logično da su i naši igrači i navijači tako proslavili ovaj rezultat - kaže nam Bilić.

Još će kratko ostati na Otoku, a onda...

- Bit ću tu još dva-tri dana, završiti neke stvari, a onda idem obitelji u Hrvatsku. Svi su u domovini, a i ja dolazim na odmor. Baš mi treba odmor nakon ove drame i stresa. Mislim da ćemo biti na odmoru tri-tri i pol tjedna, a onda počinju pripreme za Premiership. Oni tek trebaju odlučiti kad počinje sezona, tako da imamo vremena za dobar odmor - rekao je Bilić.

Za kraj smo mu rekli kako su Hrvati u velikom broju gledali njegovu posljednju utakmicu protiv QPR-a, kako su se živcirali i navijali za njegov WBA. Velika je stvar da ponovno imamo trenera u Premiershipu.

Hrvatska postala tek 4. država s trenerima u čak tri lige 'petice'!
Hrvatska postala tek 4. država s trenerima u čak tri lige 'petice'!

- Vole vas ljudi, Slavene - rekli smo mu za kraj, a on je odgovorio: Volim i ja njih.

Držali smo se dogovora, razgovor nije trajao predugo. Bit će još prilike. Za koji mjesec opet će Bilić voditi utakmice protiv velikana: Manchester Uniteda i Liverpoola...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba