Obavijesti

Sport

Komentari 8

Utakmica za LP i - 120.000 eura

Utakmica za LP i - 120.000 eura
1

Osijekom se šuška da će za drugo mjesto igrači dobiti milijun i pol eura. Lokomotiva premije za drugo mjesto nema, kao ni Rijeka. Osijek 17 mjeseci nije izgubio kod kuće, Lokomotiva nikoga iz vrha nije dobila vani

VIDEO

Hrvatski su nogometni fanovi u srijedu bili gotovo nepodijeljeni uz Slavena Bilića u njegovoj utakmici od 200 milijuna funti. Toliko su naime izračunali Englezi da vrijedi ulazak u Premier ligu, jer toliko svaki engleski prvoligaš dobije na početku sezone zajamčeno, prvenstveno zbog TV prava.

E, u Hrvatskoj se danas igra jedna od najvećih, najvažnijih utakmica sezone. Osijek i Lokomotiva u izravnom okršaju za mjesto u pretkolu Lige prvaka.

Pogledajte video: Slavlje Osijeka

Pokretanje videa...

Pjesma Osijeka u svlačionici 01:08

Jedina je poveznica s Engleskom što će također biti bez publike. Kohorta je najavila videozid, dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović Šimunović napustio je sjednicu Izvršnog odbora kad su odlučili da gledatelji ne smiju doći, ali tribine će ostati prazne.

U Osijeku 'udarili' na Mamiće i Šukera, policija maknula natpis
U Osijeku 'udarili' na Mamiće i Šukera, policija maknula natpis

Ulog je, dakle, drugo mjesto i Liga prvaka, a zarada - 120.000 eura! Tolika je razlika novca koju dobije klub za nastup u 2. pretkolu Lige prvaka u odnosu na 2. pretkolo Europske lige. Od Uefe. Sve ostalo je nažalost minorno: ni jednima ni drugima ako pobijede neće pohrliti sponzori s ruksacima novca niti će za TV prava dobiti više.

Štoviše, Damir Mišković vrlo je plastično objasnio što će im se dogoditi na primjeru svoje Rijeke:

- Nama je naslov prvaka bio financijski minus! Jer moraš isplatiti premije, a zarada od sponzora nije toliko veća. Nažalost, to je hrvatska realnost.

Pa kad smo već na premijama, Osijekom se šuška da će mađarski vlasnici za drugo mjesto premirati igrače s milijun i pol eura. Naravno, za cijelu momčad, ne po glavi. Lokomotiva premije za drugo mjesto nema, ali ima za osvajanje Kupa i ulazak u europske skupine, no, kako kažu, iznos je mnogo skromniji. Dok Rijeka, koja također može biti druga ako pobijedi Istru i u Gradskom vrtu završi remijem, nema premije za titulu doprvaka.

Osijek ugostio Rijeku u 32. kolu HT Prve lige

Hrvatski doprvak, dakle, ulazi u 2. pretkolo Lige prvaka, baš kao Dinamo, ali uz puno teži put jer neće biti nositelj i na drugoj je strani ždrijeba gdje su doprvaci jačih liga poput PAOK-a, Viktorije Plzen, bečkog Rapida i doprvaka Turske, što će biti Trabzonspor, Sivasspor ili Besiktas. Uefa za taj nastup daje 380.000 eura, dok je ulazak u 4. pretkolo još 480.000 eura, a u skupinu 15,25 milijuna eura.

'Bolji smo od Lokomotive! Vruća krv, hladna glava i veliko srce... Tako Osijek ide po Ligu prvaka'
'Bolji smo od Lokomotive! Vruća krv, hladna glava i veliko srce... Tako Osijek ide po Ligu prvaka'

Treći i četvrti na tablici idu u 2. pretkolo Europske lige, što Uefa premira s 260.000 eura. Ulazak u 3. pretkolo EL je 280.000, u playoff 300.000 i tek ulazak u skupinu je ozbiljnija lova - 2,92 milijuna eura.

Osijek je favorit (1,90 na pobjedu, a na lokose 3,70), dobrim dijelom i zbog toga što nije izgubio kod kuće 17 mjeseci. Zadnji gost koji je u Gradskom vrtu slavio bio je Hajduk 3. veljače 2019. Bilo je 1-0, zabio je Caktaš, Osijek je vodio Zekić, a Hajduk Oreščanin. Otad: 25 utakmica, 18 pobjeda i sedam remija.

Zagreb: NK Lokomotiva i HNK Gorica susreli se u 35. kolu Prve HNL

Lokosi, pak, u ovoj sjajnoj sezoni nisu u gostima dobili nikoga od najvećih rivala. Pobjeđivali su Slave, Goricu, Inter, Istru i Varaždin, a u Osijeku su upisali najteži poraz sezone 4-0. U dvije međusobne utakmice u Zagrebu jednu je dobila Lokomotiva 2-1, jednu Osijek 1-0.

Kiksali su u zadnjim kolima i jedni i drugi, Kulešević ima i vrjedniju momčad od Tomića, a Lokomotivi je ipak vrhunac sezone finale Kupa za sedam dana u Šibeniku protiv Rijeke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi