To je to što me zanima!

Uvijek lome najbolje: Stradali Buljat, Dudu, Gračan, Junior...

Ja sam slomio obje noge, lijevu je sredio Eduardo da Silva, a desnu Jonjić. Neka se Junior Fernandes pripremi da neće hodati šest tjedana, rekao nam je Marijan Buljat
Vidi originalni članak

Pri povratku iz Splita u Dinamovu autobusu vladao je muk. Nije bilo pjesme, nije čak bilo ni glazbe. Svi su bili u šoku. U busu je bio i Fernandes, kojemu je Rugašević slomio nogu. Išao je na operaciju.

Nije plakao, dobio je injekciju protiv bolova, pa je nekako izdržao do Zagreba.

Baš kao i Fernandesu, noga je puknula Nenadu Gračanu, Eduardu da Silvi, Marijanu Buljatu...

- Nikad neću zaboraviti onaj užas odmah nakon loma. Mislio sam da je sve gotovo, da više nikad neću igrati nogomet. Bio sam najsretniji kad mi je liječnik, odmah nakon operacije, kad sam se probudio, rekao da ću opet igrati. Taylora nikad poslije nisam vidio - prisjetio se Eduardo da Silva.

Kako je sad Fernandesu, vrlo dobro zna i Marijan Buljat. Njemu su dvaput slomili nogu. U Dinamu i Hajduku.

- Lijevu mi je sredio Eduardo, desnu Jonjić - kaže kroz smijeh Marijan Buljat.

Probao je objasniti što sad čeka Fernandesa.

- Mora se pripremiti na to da prvih šest tjedana neće moći hodati. Tek će se tad početi polagano oslanjati na nogu. Ja sam radio po 10-12 sati na dan. A što se tiče loma... Jonjić i ja smo išli na loptu, podignuo sam lijevu nogu i odmah vidio da neće biti dobro. Lom su čuli svi na treningu. Suigrači su ostali u šoku, desetak minuta od straha mi se nisu približili. Cijelo sam vrijeme bio pri svijesti, a prizor je bio strašan. Još dok sam padao na travnjak, vidio sam da je noga puknula - kaže Buljat, koji se u oba slučaja vrlo brzo oporavio.

- U Dinamu sam slomio nogu 9. siječnja, krajem ožujka sam počeo trčati, a već u travnju sam trenirao s prvom momčadi. Fernandes će izgubiti Svjetsko prvenstvo, to je sigurno, ali neka se ne predaje. Ja sam za pet mjeseci već uklizavao kao da noga nikad nije bila slomljena - rekao je Marijan Buljat.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • Firefox_1 19.04.2014.

    Eduardo slomio nogu Buljatu??? Karma je zajebana stvar.... Mada vjerujem da su sve te ozljede posljedica nesretnih okolnosti, nikako namjera pojedinaca!

  • dobročinitelj 18.04.2014.

    doživotna zabrana igranja i plaćanje svih troškova.

  • Marko Kraljević 18.04.2014.

    https://www.youtube.com/watch?v=-BsFKxc0qrg Za sve koji mrzite Dinamo i za sve koji govorite da start nije najeran! Pogledajte video, pa onda sudite. Start MOŽDA nije brutalan kao Taylorov, ali i ovaj START JE ZA ZATVOR!

Komentiraj...
Vidi sve komentare