To je to što me zanima!

Uzela dva naslova u dva dana: Super je biti na krovu svijeta...

Nakon parova Ana Konjuh (15) osvojila je Australian Open i u singlu i od ponedjeljka će biti prva juniorka svijeta. Ana je suvereno osvojila dva naslova u samo dva dana
Vidi originalni članak

Igrati na središnjem terenu u ovakvoj atmosferi nevjerojatan je osjećaj, kao da sanjam, rekla je Ana Konjuh nakon što je osvojila svoj prvi juniorski Grand Slam turnir u pojedinačnoj konkurenciji.

Iako je bila jedna od najmlađih u konkurenciji, tek joj je 15 godina, Dubrovkinja je opravdala očekivanja, oduševila je na tvrdim terenima u Melbourne Parku. Jer doputovala je u Australiju s dva naslova u nizu, među kojima je i naslov s Orange Bowla, neslužbenog juniorskog svjetskog prvenstva.

- Pokušavala sam se maksimalno usredotočiti na svoju taktiku, ali nije bilo lako ostati fokusiran s obzirom na to da sam igrala pred nekoliko tisuća gledatelja. To je vrijedno iskustvo - rekla je Ana, nakon što je 6-3, 6-4 pobijedila Katerinu Siniakovu iz Češke u Rod Laver Areni.

Osvojila je singl i parove te će za nagradu od ponedjeljka biti najbolja juniorka svijeta.

- Super je osjećaj biti na krovu svijeta. Znam da će se sad još više očekivati od mene, ali to je velik izazov - rekla je 15-godišnjakinja kojoj, uz Donnu Vekić, prognoziraju i seniorski Top 10.

Osam godina prošlo je otkako je hrvatski tenis imao Grand Slam pobjednika u juniorskoj konkurenciji. Posljednji je bio Marin Čilić, koji je na putu do krune na Roland Garrosu pobijedio i Andyja Murraya. Marin je tad, baš kao i Ana, postao prvi junior svijeta.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • libeluli 27.01.2013.

    svaka čast Ani...samo tako nastavi i ne daj da te omete išta na putu prema vrhu...

  • WOMANIZER 26.01.2013.

    stvarno joj svaka čast, a tek joj je 15! skidam kapu!

  • 22ak 26.01.2013.

    ana najbolja siiii!!!!! <3

Komentiraj...
Vidi sve komentare