To je to što me zanima!

'Vatreni' primili četiri u Portu!

Prvi ispit nakon 292 dana bez akcije i prvi pad. Portugal je s 4-1 pobijedio Hrvatsku u Portu i premda je ovo bila pripremna utakmica, štekalo je na puno razina. Protiv Francuske za tri dana morat ćemo puno bolje
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je 4-1 od aktualnog prvaka Portugala u Portu u susretu skupine 3 Lige A na otvaranju drugog izdanja Lige nacija.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening uoči Portugala

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Portugal je poveo pred kraj prvog poluvremena golom Joaa Cancela (41'), na 2-0 povisio je Diogo Jota (58'), za 3-0 strijelac je bio Joao Felix (70'), da bi u sudačkoj nadoknadi svaki sastav postigao po pogodak. Prvo je u prvoj minuti nadoknade Petković (90+1') smanjio na 3-1, da bi u posljednjim sekundama Andre Silva (90+4') pogodio za konačnih 4-1.

Hrvatska je uz veliku dozu sreće i odličnim obranama Livakovića držala 0-0 do 41. minute, no tada više ništa nije moglo spasiti očajnu Hrvatsku kada se Joao Cancelo još jednom izborio za prostor za udarac te s 20 metara pogodio sam gornji desni kut Livakovićeva gola.

Početkom nastavka Portugal je stigao i do drugog gola. Guerreiro je u 58. minuti prebacio Jedvaja iza čijih leđa je utrčao Diogo Jota koji se potom sjurio u kazneni prostor i s 10-ak metara mirno svladao Livakovića.

I Livakoviću je u drugom poluvremenu popustila koncentracija što se pokazalo u 70. minuti kada mu je prizeman udarac Joaa Felixa, koji je išao poprilično po sredini gola, prošao ispod tijela u mrežu.

Hrvatska je uspjela postići pogodak početkom sudačke nadoknade kada je Perišić osvojio loptu na 30-ak metara od portugalskog gola i dodao Rebiću koji je odlično proigrao Petkovića. Napadač Vatrenih odlično je utrčao u kazneni prostor domaćih i pogodio za 3-1.

Ipak, na samom isteku utakmice Andre Silva je u gužvi pred našim golom nakon još jednog udarca iz kuta bio brži od Jedvaja i skrenuo loptu u gol za konačnih 4-1. 

Bio je ovo šesti međusobni susret Hrvatske i Portugala i peta pobjeda aktualnih europskih prvaka uz jedan remi. Hrvatska je u tih šest susreta postigla samo dva pogotka uz 12 primljenih.

Za tri dana Hrvatska će u susretu 2. kola gostovati u Saint-Denisu protiv svjetskog prvaka Francuske, još jedne reprezentacije koju nikada nije pobijedila. U šest dvoboja protiv "trikolora" "vatreni" su ostvarili dva remija uz četiri poraza.

Francuzi bolji od Šveđana

Francuski nogometaši pobjedom su započeli nastup u Ligi nacija svladavši u Solni Švedsku s 1-0.

Francuze je do pobjede odveo pogodak Mbappea u 41. minuti, a za svjetske prvake je u zadnjim trenucima susreta Griezmann promašio penal. Nije to bio pretjerano uvjerljiv nastup svjetskih prvaka, kod kojih Hrvatska gostuje za tri dana, u utorak.

Idi na 24sata

Komentari 603

  • penzić 06.09.2020.

    daliću vrati tu dječurliju kući da nas nesramote

  • White Widow 06.09.2020.

    Rađe gledam kak me komarci pikaju nego ovu jad

  • 06.09.2020.

    Sve je to u redu, loše trenutno jako loše, ali popravit će se to , mrzitelji jezik za zubala 🤫

Komentiraj...
Vidi sve komentare