Obavijesti

Sport

Komentari 603

'Vatreni' primili četiri u Portu!

'Vatreni' primili četiri u Portu!
18

Prvi ispit nakon 292 dana bez akcije i prvi pad. Portugal je s 4-1 pobijedio Hrvatsku u Portu i premda je ovo bila pripremna utakmica, štekalo je na puno razina. Protiv Francuske za tri dana morat ćemo puno bolje

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je 4-1 od aktualnog prvaka Portugala u Portu u susretu skupine 3 Lige A na otvaranju drugog izdanja Lige nacija.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening uoči Portugala

Pokretanje videa...

Hrvatska trenira uoči Portugala 03:00

Portugal je poveo pred kraj prvog poluvremena golom Joaa Cancela (41'), na 2-0 povisio je Diogo Jota (58'), za 3-0 strijelac je bio Joao Felix (70'), da bi u sudačkoj nadoknadi svaki sastav postigao po pogodak. Prvo je u prvoj minuti nadoknade Petković (90+1') smanjio na 3-1, da bi u posljednjim sekundama Andre Silva (90+4') pogodio za konačnih 4-1.

Hrvatska je uz veliku dozu sreće i odličnim obranama Livakovića držala 0-0 do 41. minute, no tada više ništa nije moglo spasiti očajnu Hrvatsku kada se Joao Cancelo još jednom izborio za prostor za udarac te s 20 metara pogodio sam gornji desni kut Livakovićeva gola.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - Portugal v Croatia

Početkom nastavka Portugal je stigao i do drugog gola. Guerreiro je u 58. minuti prebacio Jedvaja iza čijih leđa je utrčao Diogo Jota koji se potom sjurio u kazneni prostor i s 10-ak metara mirno svladao Livakovića.

I Livakoviću je u drugom poluvremenu popustila koncentracija što se pokazalo u 70. minuti kada mu je prizeman udarac Joaa Felixa, koji je išao poprilično po sredini gola, prošao ispod tijela u mrežu.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - Portugal v Croatia

Hrvatska je uspjela postići pogodak početkom sudačke nadoknade kada je Perišić osvojio loptu na 30-ak metara od portugalskog gola i dodao Rebiću koji je odlično proigrao Petkovića. Napadač Vatrenih odlično je utrčao u kazneni prostor domaćih i pogodio za 3-1.

Ipak, na samom isteku utakmice Andre Silva je u gužvi pred našim golom nakon još jednog udarca iz kuta bio brži od Jedvaja i skrenuo loptu u gol za konačnih 4-1. 

Bio je ovo šesti međusobni susret Hrvatske i Portugala i peta pobjeda aktualnih europskih prvaka uz jedan remi. Hrvatska je u tih šest susreta postigla samo dva pogotka uz 12 primljenih.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - Portugal v Croatia

Za tri dana Hrvatska će u susretu 2. kola gostovati u Saint-Denisu protiv svjetskog prvaka Francuske, još jedne reprezentacije koju nikada nije pobijedila. U šest dvoboja protiv "trikolora" "vatreni" su ostvarili dva remija uz četiri poraza.

Francuzi bolji od Šveđana

Francuski nogometaši pobjedom su započeli nastup u Ligi nacija svladavši u Solni Švedsku s 1-0.

UEFA Nations League Sweden-France match in Stockholm

Francuze je do pobjede odveo pogodak Mbappea u 41. minuti, a za svjetske prvake je u zadnjim trenucima susreta Griezmann promašio penal. Nije to bio pretjerano uvjerljiv nastup svjetskih prvaka, kod kojih Hrvatska gostuje za tri dana, u utorak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. kolo Lige nacija 20:45 SATI , Stadion Dragao, Porto, Portugal
Portugal
Cancelo 41', Jota 58', Felix 70', Andre Silva 90+4'
4 : 1
Hrvatska
Petković 90+1'
Sortiranje događaja

U posljednjoj sekundi susreta Andre Silva nekako je uspio ugurati loptu u mrežu pored Livakovića i zabiti za konačnih 4-1. Kako je zabio, tako je sudac Davide Massa svirao kraj i Portugal je zasluženo stigao do dominantne pobjede.

Dominirao je domaćin cijeli susret, a mi danas jednostavno nismo bili pravi. Protiv Francuske za tri dana će to morati puno bolje. Francuzi su s 1-0 slavili na gostovanju kod Švedske.

90+1'

KONAČNOOOO, GOOOOL!

Ajde neka smo barem taj počasni gol dali, Perišić je ukrao loptu, proigrao Petkovića, koji je mirno pospremio loptu pored Lopesa.

Bio je ovo tek drugi gol Hrvatske Portugalu u šest utakmica.

Igrat će se četiri minute nadoknade.

86'

Tempo utakmice je pao i momčadi već polako čekaju kraj. Portugal je popustio s pritiskom i sada je fokus završiti utakmicu bez nepotrebnih ozljeda.

Vatreni povremeno pokušavaju s bržim kombinacijama probiti obranu domaćina, no i dalje bezuspješno.

81'

Promjena kod Portugala, ulazi Sergio Oliveira, a izlazi Joao Moutinho. Oliveira je preuzeo 'sedmicu' Cristiana Ronalda.

Nešto ranije igru je napustio Bernardo Silva, a ušao je Francisco Trincao.

Komentari 603