To je to što me zanima!

Fernandes presudio Salzburgu: Dinamo ponovo u Ligi prvaka!

MODRI U LIGI PRVAKA Prvo je Fernandes zabio za produžetke u 87. minuti, a zatim i asistirao Soudaniju u 96. minuti. Dinamo je pobijedio Salzburg i drugu godinu zaredom izborio grupnu fazu Lige prvaka
Vidi originalni članak

Nogometaši Dinama pobijedili su Salzburg u Austriji 2-1 nakon produžetaka i drugu godinu zaredom izborili Ligu prvaka! Junak utakmice bio je Junior Fernandes koji je prvo zabio, a zatim asistirao Soudaniju za pobjedu.

Početni sastavi:

Salzburg (4-2-3-1): Walke - Schwegler, Ćaleta-Car, Hinteregger, Ulmer - Bernardo, Laimer - Vanderson, Berisha, Lazaro - Soriano.
Dinamo (4-2-3-1): Eduardo - Stojanović, Sigali, Benković, Pivarić - Antolić, Jonas - Soudani, Rog, Fernandes - Henriquez.

Loše je Dinamo krenuo. Preuzeo je posjed lopte od samog početka utakmice, ali ništa konkretno nije napravio. Salzburg je krenuo furiozno, prijetili su Wanderson, Berisha i Lazaro, a već nakon 15 minuta imali su osam pokušaja prema golu Dinama.

Pritisak i bolja igra su se isplatili u 22. minuti kada je Lazaro sjajnim solo prodorom prešao Stojanovića kao da ga nema i zabio golčinu za vodstvo Salzburga 1-0. Dinamo se morao sabrati jer nakon 24 minute još nije zaprijetio Walkeu na golu Salzburga.

Prvi udarac Dinama na utakmici uputio je Antolić u 24. minuti nakon očišćene lopte poslije kornera. Pucao je Dinamov zadnji vezni izravno u golmana austrijskog prvaka. Dinamo je nastavio s blijedom partijom u prvom poluvremenu i na odmor je otišao bez Lige prvaka.

Ćorić probudio 'modre'

U nastavku je krenuo nešto bolje i stisnuo. No, nikako nije mogao probiti obranu Salzburga. U 62. minuti igru napušta nevidljivi Henriquez, a mijenja ga Ante Ćorić. Ulaskom Ćorića, Dinamo je proigrao i vidjela se želja za tim tako važnim golom.

Onda Cico radi maestralan potez. U 83. minuti iz igre vadi Antolića, a uvodi Schindelfelda kojeg gura u napad. Odmah je Schifo pokazao Cicinu namjeru. Spustio je jednu loptu Soudaniju, ali Alžirac promašuje cijeli gol. Par napada kasnije opet Schifo radi istu stvar. Spušta loptu glavom Fernandesu, a Čileanac sjajno pogađa za 1-1 i produžetke.

Obje momčadi su u produžetke ušle po pobjedu, ali psihološka prednost je bila na strani Dinama. I to se pokazalo ključnim. Nakon jedne akcije, Fernandes je prekrasno proigrao Soudanija. Poslao je loptu u for, Soudani je istrčao sam pred golmana i - promašio! Walke je obranio, ali Dinamov krilni napadač je iz popravnog udarca zabio za nedostižnih 2-1.

Dinamo je tako drugu godinu zaredom izborio nastup u Ligi prvaka i pokazao da je uvjerljivo najjača momčad na ovim prostorima. 'Modri' će četvrti put u posljednjih šest sezona igrati u nekoj od skupina Lige prvaka (2011/12., 2012/13., 2015/16., 2016/17.).

Idi na 24sata

Komentari 726

  • mr mike 25.08.2016.

    dinamo

  • 25.08.2016.

    bravo Dinamo......čestitke na plasmanu u ligu prvaka....a Torcacast....dalmacija u srcu...na aparatima...hahahahahhahahahahahahahahhahahahaha

  • čarli367 25.08.2016.

    kako se osjeća zdravi duh u Maksimiru, čim su maknuli mafijaše Mamiće Dinamo se preporodio, gledatelji se vraćaju u Maksimir.

Komentiraj...
Vidi sve komentare