To je to što me zanima!

Hrvatska - Srbija uživo: Gdje gledati klasik SP-a u vaterpolu?

Prijenos uživo od 17 sati: Srbija je uvijek sjajna reprezentacija, vaterpolska velesila. Nećemo smjeti dopustiti ulazak u bilo kakav fizički vaterpolo s njima jer fizički su jači od nas, rekao je izbornik Ivica Tucak
Vidi originalni članak

Navikli smo da to budu polufinala, finala, ali danas će se Hrvatska i Srbija (17:00) sastati već u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Novi vaterpolski klasik čeka nas u Aspire Dome Areni u Dohi uz prijenos na HRT 2.

Barakude su glavni cilj ispunile u Dohi. Pobjedom protiv Kine u osmini finala plasirali su se na Olimpijske igre, što je bila glavna meta, a sada su se ciljevi još malo produbili. Kada smo već otišli ovako daleko, želja je, naravno, napasti medalju. A onu svjetskog sjaja nismo vidjeli još od 2019. godine kada smo bili treći u Gwangjuu.

Utakmice Hrvatske i Srbije bile su pravi vaterpolski klasik prethodnih godina. Gubili smo od njih u finalu Eura u Kazanju 2016. godine pa zatim i u finalu Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. Posebno sladak revanš bio je na mitskom Alfred Hajos bazenu godinu dana kasnije kada su Barakude u epskoj utakmici slavile 12-11, plasirale se u finale Svjetskog prvenstva pa ga na koncu i osvojile. Posljednji put smo se u službenoj utakmici susreli baš na Alfred Hajosu, u lipnju 2022. godine u četvrtfinalu SP-a. Naši vaterpolisti su slavili 14-12 i ušli u polufinale, ali na kraju su ostali bez medalje. Ovaj put ih pobjeda vodi u novu borbu za medalje.

- Srbija je uvijek sjajna reprezentacija, vaterpolska velesila. Nikako nećemo smjeti dopustiti ulazak u bilo kakav fizički vaterpolo s njima, jer fizički su jači od nas. Mi moramo utakmicu postaviti u jako snažan ritam, strahovito puno plivanja, tu smo mi brži. Ako ćemo tako odigrati, teško će to Srbija pratiti. Sporiji su nego mi i ako obrana bude dobra, onda ćemo ‘biti na konju’. No, uđemo li u igru jedan na jedan, onda smo gotovi - rekao je izbornik Ivica Tucak u najavi utakmice.

Srbi su posljednju medalju osvojili na Olimpijskim igrama u Tokiju kada su bili zlatni. Tada se raspustila ona čudesna generacija predvođena Filipovićem, Prlainovićem, Pijetlovićem. Ostali su tek Dušan Mandić i Nikola Jakšić, igrači svjetske klase, ali koji ne mogu sami vući ovu reprezentaciju. Bez obzira na naše prvo i drugo mjesto na posljednja dva Eura, kladionice su Srbiji dale blagi status favorita. Koeficijent na njihovu pobjedu je 2, a na našu reprezentaciju 2.20. Pobjednik susreta će u polufinalu igrati protiv Mađarske ili Francuske.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • roki1987 13.02.2024.

    bolje ne gledat

  • Idesssssssss 13.02.2024.

    Uz našeg svjetskog stručnjaka, neviđenoj talenta trenera Tucaka ,gaze nas ko plitak potop

  • LILIKA O LILI 13.02.2024.

    Gdje gdje gdje???

Komentiraj...
Vidi sve komentare