To je to što me zanima!

Remi na Old Traffordu: United je odgodio slavlje Leicestera...

Leicester nastavlja bitku za naslov te ukoliko Tottenham sutra ne savlada Chelsea na Stamford Bridgeu, 'lisice' se kite naslovom. San je sve bliže svom ostvarenju
Vidi originalni članak

Mitski Old Trafford bio je potencijalna podloga za slavlje jednog od najljepših sportskih uspjeha uopće. 'Lisice' su zbog suspenzije zarađene protiv West Hama bile lišene usluga svog najubojitijeg strijelca Jamiea Vardyja, što se u nekim polušansama itekako osjetilo. Nedostajao im je taj čaroban dodir, gol iz ničega...

Velika borba za svaku loptu između dva motivirana konkurenta uz puno trke i požrtvovnosti realna je slika kvalitetne utakmice engleskog Premiershipa, a s konačnih 1-1 može biti zadovoljniji Leicester.

Odgovorna igra zbog visokih uloga

United je počeo autoritativno - uz visoko postavljenu obrambenu liniju nastojali su što prije prebacivati loptu u Leicesterovu polovicu gdje su do izražaja dolazili brzonogi krilni igrači poput Lingarda, Martiala i Valencije.

Upravo nakon jednog ubačaja Ekvadorca s desne strane, Martial je ostao nečuvan u blizini gostujućeg golmana te ga rutinski matirao. Igrala se osma minuta utakmice, a bio je to 15. gol mladog Francuza u svim natjecanjima ove sezone što ga promovira u najboljeg klupskog strijelca.

Devet minuta poslije, Ranierijevi dečki se vraćaju. Ubačaj Drinkwatera kvalitetno koristi kapetan Wes Morgan u trenucima kad se činilo da Van Gaalovi izabranici imaju sve pod kontrolom. Tek oko 30. minute, 'lisice' uspostavljaju ravnotežu i pokušavaju zaprijetiti iz polukontri i kontri. 

Odgovorna igra Manchestera i Leicestera u oba pravca eliminirala je prostor za pogrešku što je posebno do izražaja dolazilo kod gostiju - izblokirali su osam protivničkih udaraca maksimalnom požrtvovnošću ulazeći pod opasne udarce s distance domaćina.

Dvojbena odluka suca Olivera

Pred kraj utakmice, glavna zvijezda postaje sudac Michael Oliver. U 86. minuti opravdano daje drugi žuti Drinkwateru te usput donosi dvojbenu odluku budući da je svirao prekršaj za United izvan šesnaesterca za kojeg se činilo da se dogodio unutar kaznenog prostora.

Na kraju, Leicester nastavlja bitku za naslov te ukoliko Tottenham sutra ne pobijedi Chelsea na Stamford Bridgeu, 'lisice' se kite povijesnim naslovom. San je sve bliže svom ostvarenju. Kod Van Gaalove družine, situacija se komplicira po pitanju jesenjeg plasmana u Ligu prvaka, posebice ukoliko gradski rival City slavi kod Southamptona...
 

  • Manchester United - Leicester City 1-1 (Martial 8' / Morgan 17')

90+4 Sudac Oliver je označio kraj utakmice, podjela bodova na kraju djeluje kao najrealniji ishod, iako statistika govori drugačije budući da je domaćin imao 70% vremena loptu u svom posjedu. Pored toga, ostvarili su 591 dodavanja (84% točnosti), dok je gost bio puno skromnijeg učinka na tom polju - 249 uz 62% točnosti.

90+2 Schmeichel je izbio 'ničiju' loptu u svom šesnaestercu nakon što je Martial opasno utrčavao iz drugog plana.

90' Igra se još četiri minute sudačke nadoknade.

88' Ušao je Andy King umjesto Riyada Mahreza, Ranieri je morao reagirati nakon isključenja važnog veznjaka kako bi se popunila rupa na sredini terena.

87' Drugi žuti za Drinkwatera! Čini se da je Manchester zakinut za jedanasterac, sudac Michael Oliver svirao je faul na ivici kaznenog prostora.

82' Memphis Depay ulazi umjesto Rashforda koji se čitavu utakmicu hrvao s kudikamo snažnijima Huthom i Morganom.

80' Mahrez je sjajno pripremio situaciju za Argentinca Ullou, no stasiti napadač Leicestera traljavo je zahvatio loptu prilikom udarca.

78' Opasno je zaprijetio udarcem glavom i branič domaćih, Chris Smalling. Lopta je prošla blizu gola...

77' Martial probija desnu stranu Leicesterove obrane, teško se braniči gostiju nose s njegovom brzinom. Ponovo reagira Ranieri - igru napušta lijevo krilo Schlupp, a ući će Albrighton.

74' Gužva pred vratima gostiju u dva navrata: prvi put se Martial zabio u stamenog Morgana, a nekoliko trenutaka kasnije Fellaini je igrao rukom u skoku nakon ubačaja s lijeve strane. Potom napušta teren, Van Gaal šalje Andera Herreru na njegovu poziciju.

67' Wayne Rooney zbog prekršaja nad Riyadom Mahrezom zarađuje žuti karton. Potez s klupe Ranierija - iz igre izlazi mobilni Okazaki, a na teren će mladi ofenzivac Demarai Gray.

65' Ulloa je nadskočio obranu domaćih poslije ubačaja iz prekida Drinkwatera, bilo je to blizu.

61' Rooney je pokušao iznenaditi lobom Schmeichela, ali neprecizno. U međuvremenu, teren napušta Lingard, a u igru će Juan Mata. To mu je ujedno i stoti nastup u dresu 'crvenih vragova'.

57' Novi žuti karton za United, Michael Carrick se upisao na tu listu. Nekoliko trenutaka poslije, žuti zarađuje i veznjak gostiju Danny Drinkwater.

54' Lingard je faulirao Schluppa i zaradio prvi žuti karton na utakmici.

51' Opasno pred vratima Uniteda, Leicesterovi napadači teško se snalaze bez Vardyja u polušansama!

46' Počelo je drugo poluvrijeme u kojem 'Lisice' love tri boda koja bi im omogućila epski naslov prvaka. Međutim, bodovi su potrebni i Unitedu u borbi za plasman u Ligu prvaka od jeseni...

45+1' Kraj prvog poluvremena! Dominacija Uniteda u posjedu nije okrunjena vodstvom, požrtvovni Leicester djeluje čvrsto unatoč sporijem startu. Blokirali su šest udaraca domaćih.

41' Morgan prijeti poslije ubačaja iz kuta, neprecizno.

38' Mahrez pada u kaznenom prostoru Uniteda nakon duela s Rojom, ali sudac ostaje nijem.

36' Fellaini je zahvatio loptu glavom nakon Blindova ubačaja iz kornera. Lak posao za gostujućeg golmana.

35' Leicester uspostavlja ravnotežu na terenu poslije visokog pritiska Uniteda.

30' Lingard je opasno povukao kontru, no obrana gostiju uz pomoć istrčavanja Schmeichela lako otklanja prijetnju.

26' Posjed lopte je 71-29% u korist domaćih, a stigli su uputiti i sedam udaraca prema golu Leicestera.

22' Rooney je upropastio slobodnjak iz odlične pozicije nakon prekršaja Hutha nad Fellainijem.

17' MORGAN IZJEDNAČUJE NA 1-1. Kapetan Wes Morgan zabija nakon prekida za ekspresan povratak gostiju.

13' SJAJNA OBRANA SCHMEICHELA! Odlična akcija Uniteda nije okrunjena novim golom. Leicester je imao i sreće, Manchester dominira.

8' MARTIAL POGAĐA ZA VODSTVO UNITEDA! Ostao je sam na lijevoj strani i sjajno iskoristio točan ubačaj Antonia Valencie.

7' Uvjerljiv posjed ostvaruje Manchester United, dobro poznata slika na Old Traffordu ove sezone.

3' Domaćin hrabro nastoji pritisnuti gosta, plavi se uspješno brane početnih napada.

1' Počela je utakmica na Old Traffordu! Prva meč lopta za Leicester...

Početni sastavi:

Manchester United (4-1-4-1): De Gea; Valencia, Smalling, Blind, Rojo; Carrick, Fellaini, Lindgard; Rooney, Martial, Rashford

Leicester City (4-4-2): Schmeichel; Simpson, Huth, Morgan, Fuchs; Mahrez, Kanté, Drinkwater, Schlupp; Okazaki, Ulloa 

Ukoliko Leicester slavi protiv Uniteda, postaju prvacima Engleske. Potrebna su im još samo tri boda, dok autor čuda želi kraj u filmskom stilu što podrazumijeva slavlje ove nedjelje.

"Odradimo to u stilu!"

- Važno je da završimo priču u stilu američkih filmova. Uvijek mora biti sretan kraj. Ovo je naša velika prilika i mi moramo ostati fokusirani. Miran sam, čekam, imamo vremena... - u svom je stilu najavio utakmicu Ranieri.

S druge strane, u Manchesteru ne baš omiljeni strateg iz Nizozemske odlučio se za hrabriji nastup, barem ako je suditi po postavljanju trojice napadača u prvih jedanaest.

- Ostajem ovdje i iduće sezone. Proces građenja ekipe traje tri sezone, a ja sam htio ostati samo dvije. Klub mi je dao ugovor na tri godine, iako tako nisam htio. Svaki šest mjeseci me smjenjuju, ali i dalje sam živ - rekao je Van Gaal uoči utakmice protiv Leicestera.

 

Idi na 24sata

Komentari 99

  • Stručni komentator 01.05.2016.

    sve se bojim da idu na drugo mjesto namjerno, nije ni onaj novinar glup sto je napravio izracune. financijski klubu bolje odgovara 2. mjesto, imaju LP i ionako su reklamirani po cijelom svijetu. s tim da ne bi morali isplacati tolike premije za naslov plus kladionice tu imaju i svoju ulogu naravno. vidjet cemo hoce li pobjediti pohlepa za novcem ili zelja za pobjedom. ili ce im treca strana osigurati naslov (chelski=

  • Lovro-1983 01.05.2016.

    Felainiju direktni crveni za udaranje laktom u glavu! Al za cudo nijedan sudac to nije vidio!

  • Oblivion 01.05.2016.

    Mislim da Chelsea neće izgubiti sutra i da će sve biti gotovo

Komentiraj...
Vidi sve komentare