To je to što me zanima!

Drama kakva se ne pamti! Max Verstappen u zadnjem krugu postao prvak svijeta u Formuli 1

Nevjerojatan rasplet u zadnjoj utrci sezone. Hamilton i Verstappen su kotač uz kotač ušli u posljednji krug utrke i Nizozemac je uspio preteći Britanca! Prvi put u karijeri osvojio je naslov svjetskog prvaka
Vidi originalni članak

Nizozemac Max Verstappen (24) u Red Bullu novi je svjetski prvak u Formuli 1 nakon što je u zadnjoj utrci sezone za Veliku nagradu Abu Dhabija pobijedio ispred najvećeg rivala, Britanca Lewisa Hamiltona u Mercedesu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Do trećeg mjesta stigao je Ferrarijev Carlos Sainz, četvrti je bio Yuki Tsunoda, peti Peirre Gasly, šesti Valtteri Bottas, sedmi Lando Norris, osmi Fernando Alonso, deveti Sebastian Ocon i deseti Charles Leclerc.

Velika drama odvijala se do samog kraja. Nizozemac je do pobjede stigao pretekavši Hamiltona u posljednjem krugu utrke! I to nakon što se Latifi zabio u zaštitnu ogradu poslije čega je na stazu izašao sigurnosni automobil. To je omogućilo Verstappenu da uđe po svježe gume, a Red Bull se odlučio na meku komponentu.

Mercedes je odlučio Hamiltona ostaviti na stazi, iako je imao vrlo stare gume, što mu se na kraju obilo o glavu. Kada je sigurnosni automobil izašao i utrka se nastavila, vodeći Hamilton i Verstappen su kotač uz kotač ušli u zadnji krug. Nekoliko zavoja kasnije, Nizozemac je prestigao Britanca i stigao do svojeg prvog naslova prvaka svijeta!

Uoči posljednje utrke sezone Hamilton i Verstappen bili su poravnati sa po 369,5 bodova i odlučivala je zadnja utrka sezone. Verstappen je, tako, postao 34. vozač u povijesti koji je osvojio naslov svjetskog prvaka.

Rekorderi su Lewis Hamilton i Nijemac Michael Schumacher sa po sedam titula, Argentinac Juan Manuel Fangio ima pet, a Francuz Alain Prost i Nijemac Sebastian Vettel po četiri.

Idi na 24sata

Komentari 183

  • TomislavPerić 13.12.2021.

    Koje su tu smicalice i igre. Kome lova nije slatka. Vidim ja njih u Monacu prije utrke. Ne gledaju se poprijeko. Partijaju svi vodeći zajedno na Jahtama iz tima. Slučajno sam na jednoj od takovih Jahti. Samo laička komparacija tko će pobjediti na nekom velikom natječaju.

  • nokia8 12.12.2021.

    Bravo Verstapen, naplacili su dosta za hamiltona ali je pobedila pravda.

  • mistermot 12.12.2021.

    Koliko su platiti za ovu namještaljku

Komentiraj...
Vidi sve komentare