Obavijesti

Sport

Komentari 183

Drama kakva se ne pamti! Max Verstappen u zadnjem krugu postao prvak svijeta u Formuli 1

Drama kakva se ne pamti! Max Verstappen u zadnjem krugu postao prvak svijeta u Formuli 1
3

Nevjerojatan rasplet u zadnjoj utrci sezone. Hamilton i Verstappen su kotač uz kotač ušli u posljednji krug utrke i Nizozemac je uspio preteći Britanca! Prvi put u karijeri osvojio je naslov svjetskog prvaka

Nizozemac Max Verstappen (24) u Red Bullu novi je svjetski prvak u Formuli 1 nakon što je u zadnjoj utrci sezone za Veliku nagradu Abu Dhabija pobijedio ispred najvećeg rivala, Britanca Lewisa Hamiltona u Mercedesu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Silverstone iz zraka VIDEO

Do trećeg mjesta stigao je Ferrarijev Carlos Sainz, četvrti je bio Yuki Tsunoda, peti Peirre Gasly, šesti Valtteri Bottas, sedmi Lando Norris, osmi Fernando Alonso, deveti Sebastian Ocon i deseti Charles Leclerc.

Velika drama odvijala se do samog kraja. Nizozemac je do pobjede stigao pretekavši Hamiltona u posljednjem krugu utrke! I to nakon što se Latifi zabio u zaštitnu ogradu poslije čega je na stazu izašao sigurnosni automobil. To je omogućilo Verstappenu da uđe po svježe gume, a Red Bull se odlučio na meku komponentu.

Abu Dhabi Grand Prix

Mercedes je odlučio Hamiltona ostaviti na stazi, iako je imao vrlo stare gume, što mu se na kraju obilo o glavu. Kada je sigurnosni automobil izašao i utrka se nastavila, vodeći Hamilton i Verstappen su kotač uz kotač ušli u zadnji krug. Nekoliko zavoja kasnije, Nizozemac je prestigao Britanca i stigao do svojeg prvog naslova prvaka svijeta!

Abu Dhabi Grand Prix

Uoči posljednje utrke sezone Hamilton i Verstappen bili su poravnati sa po 369,5 bodova i odlučivala je zadnja utrka sezone. Verstappen je, tako, postao 34. vozač u povijesti koji je osvojio naslov svjetskog prvaka.

Rekorderi su Lewis Hamilton i Nijemac Michael Schumacher sa po sedam titula, Argentinac Juan Manuel Fangio ima pet, a Francuz Alain Prost i Nijemac Sebastian Vettel po četiri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko prvenstvo u Formuli 1 14.00 , Velika nagrada Abu Dhabija
Sortiranje događaja
HAMILTON:

Prvo, čestitam Maxu i njegovoj momčadi. Ove godine smo napravili nevjerojatan posao. Svi u našoj momčadi radili su naporno tijekom cijele godine. Ponosan sam i zahvalan što su sa mnom. Zadnji dio sezone dali smo sve od sebe i nismo odustajali, rekao je vrlo razočarani Lewis Hamilton nakon utrke pa dodao:

- Bolid je zadnjih mjeseci bio sjajan. I dalje je pandemija i svima želim da ostanu dobro, da su sigurni i vidimo se iduće godine.

VERSTAPPEN:

Ovo je nevjerojatno, cijelu utrku sam se borio. A ova prilika u zadnjem krugu... Nevjerojatno, ovo je ludnica. Ne znam što bih rekao. Cijela moja momčad ovo zaslužuje, volim ih neopisivo. Zajedno smo od 2016. godine, rekao je Max Verstappen pa nastavio:

- Napokon i malo sreće za mene. Želim zahvaliti i Checu (Sergiju Perezu), borio se, vozio dobro, nevjerojatan je momčadski kolega.

- Moj tim zna da ga volim, možemo ovako nastaviti idućih 10,15 godina i nema razloga da išta mijenjamo. Želim ostati s njima cijeli život. Christian i Helmut su me doveli 2016. i sada smo osvojili naslov.

SUZE RADOSNICE

Verstappen je parkirao bolid, izašao iz njega pa se izgrlio sa svim mehaničarima i ljudima iz Red Bulla. A kada je skinuo kacigu imalo se što za vidjeti... Mladi Nizozemac je u suzama i veselju raširio ruke...

KRAJ

I KRAAAAAAAAJ! Nevjerojatna završnica najuzbudljivije sezone proteklih godina.

Max Verstappen pretekao je Lewisa Hamiltona u zadnjem krugu utrke za VN Abu Dhabija nakon što je sigurnosni automobil izašao sa staze i prvi put u karijeri osvojio naslov svjetskog prvaka.

Kakva drama, kakva završnica!

- Ovo je nepošteno - vikao je Toto Wolff na radio vezi s FIA-om dok je Christian Horner Verstappenu rekao:

- Nevjerojatno Max, ti si svjetski prvak u Formuli 1!

58. KRUG

Nevjerojatan razvoj, Hamilton i Verstappen su bok uz bok ušli u zadnji krug sa samo 0.3 razlike. I Verstappen je pretekao Hamiltonaaaaaaa!

Verstappen juri prema naslovu!

Drama u Abu Dhabiju, Hamilton je napao i skoro su se sudarili, ali Nizozemac je vodeći i juri prema naslovu!

Komentari 183